Bond-babe: Smukke kvinder får alle til at drømme

Lea Seydoux, der spiller over Daniel Craig i den nye Bond-film, Spectre, gæstede København i går. Hun elsker film, der får folk til at drømme. Også Jesper Christensen er fascineret af Bond-universet.

Lea Seydoux fotograferet på den røde løber ved verdenspræmieren på den nye James Bond-film, »Spectre« ved Royal Albert Hall i London. REUTERS/Luke MacGregor Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På fredag får den nye James Bond-film, Spectre, premiere, og det er en event, der ikke går stille af - heller ikke i dagene op til premieren. Mandag var der verdenspremiere i London, hvor glitrende gallakjoler og kongelige koryfæer knitrede op ad den røde løber i Royal Albert Hall.

Tirsdag er løberen så rykket til Københavns Imperial-biograf - ikke helt på London-niveau, men alligevel en af årets største filmforpremierer. Flere af skuespillerne er med til eventen - blandt andre vores egen Jesper Christensen og Daniel Craigs kvindelige medspiller i Spectre, Lea Seydoux.

Den spinkle franske skuespiller, der har rollen som Madeleine Swann, kan godt virke som noget af en kontrast til Bond-filmenes bulder og brag, men hun betegner det som en del af et eventyr at være en del af den massive Bond-kampagne.

»Det er ganske roligt her, i London var det helt crazy. Men jeg elsker at rejse verden rundt, så selv om man nok kan komme til at gentage sig selv nogen gange, så tager jeg det gerne med,« siger Lea Seydoux på engelsk med ganske kraftig fransk accent. Og selv om hun lægger vægt på at spille en rolle som en stærk og selvstændig kvinde, har hun heller ingen problemer med betegnelsen Bond-babe.

»Det er en del af legenden om Bond. Man er nød til at have sine drømme, tror jeg, og James Bond får os til at drømme. Filmene har de eventyrlige locations, smarte biler, smukke kvinder, og smukke mænd også. For piger er James Bond jo en sexet mand, som man godt kan drømme om.

Men jeg kan også godt lide, at se kvinderne i Bond-film og i andre film - de får mig til at drømme. Det er jo derfor vi kvinder også kan lide at se smukke kvinder i biografen. Det er dejligt at drømme, og det er det, underholdning handler om,« lød det fra den franske stjerne inden aftenens galla-event.

Også Jesper Christensen, der igen spiller den anløbne Mr. White, kommer lige fra verdenspremieren i London. Han er mindre imponeret af de kongelige på den røde løber, men mere over hvor meget Bond-filmen fylder i bybilledet.

»Når man kommer ind fra lufthavnen, er det virkeligt overvældende, så meget filmen fylder i bybilledet. Kæmpemæssige plakater overalt, det er som om, der ikke er det værtshus eller den facade, der ikke har store plakater med Daniel Craig oppe. Det siger virkelig noget om, hvor stor en Bond-film er,« lyder det fra den danske skuespil-veteran.

Selv om han har været med i andre internationale film, er der intet, der i forhold til interesse og størrelsesforhold kan måle sig med Bond.

»Bond-filmene er bare sådan en kæmpemæssig meta-begivenhed, som ikke kan sammenlignes med andre. Det har ligesom altid været der. Min favorit blandt de tidlige Bond er nok »From Russia with Love«, og den er jo fra engang i starten af 60'erne.«

Selv om det er Jesper Christensens tredje Bond-film, er det den første med instruktøren Sam Mendes, som han har været meget glad for at samarbejde med. Daniel Craig er til gengæld forblevet den samme gennem filmene, selv om de nok har ændret englænderens liv, mener danskeren.

»Han er altid professionel og lyttende - ligesom 99 procent af holdet er det - og så synes jeg, han er den rigtige slags James Bond. Han har humor på den rigtige måde - ikke pjattet som Roger More og  - hvad hed han nu - Brosnan, men mere lige på og hård - og med en god kontant humor,« mener Jesper Christensen, der i Spectre, har en beskeden, men til gengæld ganske central rolle.

Han er godt klar over, at i den store filmverden, vil det nok være hans Mr.White, han bliver husket for.

»Ja, det er jo lidt specielt. Man kan have lavet store ting, men er der nogen, der kender en i et fjernt land, så er det for det lille stykke, man har lagt i en Bond-film. Men sådan er det at være en del af det her univers - og selv om det er en blockbuster, så synes jeg faktisk, det er en ret klog blockbuster, som man  kan være mere end bekendt at være med i,« lyder det fra Jesper Christensen.