BogForums Debutantpris til Tine Høeg

»Nye rejsende« er skrevet frem som en ubesværet bevægelse mellem prosatekst og lyrik. Det skriver juryen i sin motivation for at tildele Tine Høeg BogForums debutantpris. Prisen og de 50.000 kroner blev overrakt fredag formiddag.

En overbevisende debutant: Tine Høeg. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Den 31-årige forfatter Tine Høeg blev fredag formiddag hædret med BogForums Debutantpris 2017 for sin fortælling »Nye rejsende«. Overrækkelsen af prisen foregik traditionen tro på første dag af årets store københavnske litteraturmesse, BogForum.

I »Nye Rejsende«, der udkom 27. januar på forlaget Rosinante, er der en ung kvinde, der får job som gymnasielærer. Første arbejdsdag møder hun en mand i toget. Han er gift og har et barn. Om dette, og hvad deraf følger, fortæller Tine Høeg i en særlig, original brug af ord, som juryen beskriver sådan her i sin motivation:

»»Nye rejsende« lader sig ikke helt genrerubricere, men er skrevet frem som en ubesværet bevægelse mellem prosatekst og lyrik. Også kapitlerne eller tekststykkerne bevæger sig fra en situation til en anden uden tydeligt at markere overgangene; det samme gælder for beskrivelser, der glider umærkeligt ubesværet over i dialog. Bogens mange forskydningsniveauer understreger en tematisk eksistentiel desorientering, men demonstrerer på en og samme tid, hvor elegant litteratur kan skrives, ja, faktisk, hvor sikker man kan føle sig som læser, når man er i hænderne på en begavet stilist.«

I alt var fem forfattere shorlistet til BogForums Debutantpris. De øvrige fra Liv Dimand Duvå for »Vi er helte« »Johanne Kirstine Fall for »Der er altid noget at befri«, Thomas Korsgaard for »Hvis der skulle komme et menneske forbi« og Karen Strandbygaard for »Se ikke væk«.