Bog: DR-boss tilbød fortrolige oplysninger

Ny biografi om DRs generaldirektør påstår, at Kenneth Plummer forsøgte at handle med fortrolige DR-oplysninger for at beskytte sig selv.

DRs generaldirektør Kenneth Plummer er under beskydning i ny bog. Selv siger han: »Jeg har jo i løbet af dagen fået refereret nogle historier fra bogen. Og det lyder som om, den er fuld af røverhistorier.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radios generaldirektør, Kenneth Plummer, var ivrig efter at beskytte sit privatliv i portrætbogen »Plummer – summen af kardemommen«, som udkommer torsdag. Ifølge journalist og forfatter Kurt Lassen forsøgte Plummer under udarbejdelsen af bogen, hvor de to talte »til baggrund«, ivrigt at undgå historier om »damer«.

Til gengæld var generaldirektøren villig til at levere fortrolige oplysninger.

»Hvis du lader være med at skrive om mit privatliv overhovedet, er der en belønning til dig. Dels får du historien om, hvem de to eksterne kandidater var til stillingen (som generaldirektør, red.) i 2005. Det er en god historie. Og så får du lidt perspektivering af og mit nej tak til et højt lønnet job her tidligere på sommeren,« citerer Kurt Lassen sin hovedperson i bogen.

Etisk grænse overskredet

Forfatteren siger, at han bringer historien trods aftalen om at tale »til baggrund«, fordi generaldirektøren på denne måde overskrider alvorlige etiske grænser for sit virke som øverste chef i medievirksomheden DR.

»Der er en grænse for kildebeskyttelse, når der reelt er tale om så kontroversiel en omgang med fortrolige oplysninger i en væsentlig samfundsinstitution,« mener Kurt Lassen. Kenneth Plummer ønsker ikke at kommentere påstanden om sit forsøg på en handel »som sådan«.

Han siger dog til Berlingske Tidende: »Jeg har aldrig nogensinde tilbudt eller givet Kurt Lassen fortrolige oplysninger.«

Ifølge Lassen var de to andre eksterne ansøgere, som Plummer nævner over for ham, til stillingen som generaldirektør i 2005: Daværende chef for nordjyske medier og nuværende nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, samt nuværende direktør for TV 2 Merete Eldrup.

I bogen citeres Kenneth Plummer for at sige følgende til forfatteren:

»Jeg synes, det ville være tarveligt at begynde at skrive rygter om mit privatliv. Jeg har to teenagedøtre, som vil være kede af at skulle læse den slags. Jeg har en sød kæreste, der heller ikke vil synes, det er sjovt. Og jeg har en gammel mor. Plus de kvinder, du vil nævne, er det urimeligt overfor. Det er dårlig stil. Det er sladder og rygter, og du ved ikke, hvad der er op og ned.«