Børneprogrammet Ultras Sorte Kageshow vinder Emmy Award

DR Ultra høster stor pris for bedste underholdning for børn med deres tv-program, hvor børn bager i mørke.

Underholdningsprogrammet Ultras Sorte Kageshow vinder sejren som bedste børneunderholdning ved Emmy Kids Award. Danmarks Radio Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smag, lugt og føl dig frem i komplet mørket.

Danmarks Radios børneprogram "Ultras Sorte Kageshow" får prisen som bedste underholdning for børn ved dette års International Emmy Kids Awards tirsdag aften i Cannes i Frankrig.

Det oplyser DR.

Det er første gang nogensinde, at DR løber med en Emmy for et af sine børneprogrammer. I showet bager børn kager i et mørklagt rum, og det bliver vist på kanalen Ultra, som underholder landets syv- til tolvårige.

Holdet bag programmet er overvældede over den flotte pris, siger Jonas Kryger, der er redaktør for DR Ultra, til DR.

»Vi har fået den største tv-pris, man kan, med et dansk program udviklet internt i DR og foran koncepter med gigantiske budgetter.«

»Vi er så stolte og taknemmelige over for det produktionshold, som har knoklet for at opfylde den fineste af alle missioner: at inspirere danske børn til at samarbejde og hylde det uperfekte,« siger han.

I det kaotiske bageprogram, som har komikeren Nikolaj Stokholm som vært, dyster børnene om at bage en kage efter bedst mulige evne i komplet mørke.

De må føle, lugte og smage sig frem i køkkenet for at kreere en mesterlig kage.

Og det er ikke altid lige let at blive mesterbager, når lyset er slukket. Showet hylder sammenholdet og det uperfekte - til forskel voksenprogrammet Den Store Bagedyst, som har det perfekte bagværk i fokus.

For femte år i træk bliver Emmy Kids-statuetterne uddelt. Og der var i alt 13 lande nomineret i syv forskellige kategorier.

Danmarks Radio har tidligere vundet Emmy-statuetter for deres dramaserier. Herunder blandt andet for "Rejseholdet" i 2002, "Nikolai og Julie" i 2003 og "Livvagterne" i 2009.

/ritzau/