Bob Dylan, Robert Plant og Underworld til Roskilde Festival

Roskilde Festival har sikret sig to af rockhistoriens store ikoner, når Bob Dylan og Robert Plant spiller på Orange Scene til sommer. Blandt de 28 nye navne på programmet er desuden techno-pionererne Underworld og den spanske flamencopop-sensation Rosalía.

Bob Dylan er blandt de nye tilføjelser til programmet til Roskilde Festival. Han optrådte sidst på festivalen i 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED TANNEAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

To af rockhistoriens helt tunge navne lægger vejen forbi Roskilde Festival. 77-årige Bob Dylan spiller på Orange Scene med sit bagkatalog fra fem årtier fra legendariske album som »Highway 61 Revisited« og ​»Blonde On Blonde«.

Dylan modtog Nobelprisen i litteratur i 2017 og har senest lagt vejen forbi Roskilde Festival i 2006. Dylan spiller på Orange Scene onsdag den 3. juli.

En anden aldrende rocklegende, der spiller på festivalen er Robert Plant, der var med til at stifte Led Zeppelin i 1968. Siden starten af 80erne har han optrådt i eget navn, og han optræder på festivalen med bandet The Sensational Space Shifters og spiller både solomateriale samt sange fra Led Zeppelins udødelige rockkatalog.

Flamencopop og technopionerer

Blandt de 28 nye navne på festivalen er den britiske elektroniske duo Underworld, der fik et massivt gennembrud i midten af 90erne med nummeret »Born Slippy .NUXX«, der var med på soundtracket til Danny Boyles kultfilm »Trainspotting«. De spillede en anmelderrost koncert på Northside i 2015.

Hvis man synes, at de nye offentliggjorte navne er en kende tilbageskuende, så er der håb hos den 25-årige spanske sangerinde Rosalía, der har indtaget hitlisterne med sin forførende flamencopop og lægger vejen forbi Roskilde Festival. Hun skabte overskrifter med sit seneste album »El mal querer« og står på kanten af et internationalt gennembrud.

Blandt de 32 nye navne på plakaten er også tidligere Pantera-frontmand Philip H. Anselmo & The Illegals, som denne gang udelukkende spiller numre fra Panteras udgivelser.

Roskilde Festival afholdes fra 29. juni til 6. juli. I alt 180 navne kommer til at pryde plakaten, der kan bryste sig af Travis Scott, The Cure, Bob Dylan, Robyn, Cardi B og Mø som hovednavne.