Bob-bob til Dronningen af Pop

Anmelderne strør middelmådige karakterer hen over Madonnas koncert i Parken i aftes. Professionelt, ja. Passioneret, nej. Der skulle en anden superstjerne til at få de 46.000 gæster op af stolene.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun kom, så og spillede uafgjort.

Madonnas ”Sticky & Sweet”-turné landede i går i Danmarks nationalarena, Parken, hvor 46.000 popfans kom for at opleve en af de helt store. Men storheden udeblev ifølge anmelderkorpset.

Politiken: Det er umuligt at elske Madonna
Tre ud af seks hjerter falder fra Politikens anmelder for en perfekt performance, men en identitetsløs optræden.

En død superstjerne blev højdepunktet, før det blev kedeligt igen:

- Selvfølgelig - havde jeg nær sagt - udløstes aftenens første rigtige begejstring og rigtigt store bifald, da vi en halv time inde i Madonnas første visit i København når frem til en hyldest til den jævnaldrende og sørgeligt afdøde Michael Jackson. Naturligvis må The Queen Of Pop hylde The King Of Pop.

BT: Mastodontiske Madonna
En større begejstring satte sig i BT’s anmelder, der uddelte fem ud seks stjerner på grund af en hypnotisk finale og et show, der ifølge anmelderen bør være fast pensum for popstjerner.

- Madonna live er både svingende - og swingende. Indimellem ligegyldigt og postuleret sexet og frisk. Andre gange mastodontisk, monumentalt gribende flot effektkunst, et fantastisk show, skriver BT.

Ekstra Bladet: Knap så prima donna
Ekstra Bladets vurdering har kun middelkarakterer til overs for en Madonna, der aldrig turde sætte sig selv på spil.

- Det der slår én hver gang man ser Madonna (i hvert fald på de tre-fire verdensturneer, som jeg har været vidne til), er hvor sært passionsløs hun virker. Forleden kunne man se et af popmusikkens andre store M’er, Kylie Minogue, køre på automatpilot i Skanderborg, men hun formåede da i det mindste afslutningsvis af fremstå som et ægte menneske af kød og blod. Ja, næsten nærværende. Det ville aldrig ske for Madonna, skriver anmelderen og uddeler tre ud af seks stjerner for en Parken-koncert, der som næsten altid lød ad helvede til.

Berlingske Tidende: Madonna-festen udeblev
I Berlingske Tidendes øjne blev musikken og festen kvalt i pomp, plateauer, kostumeskift og staffage. Tre ud af seks stjerner lyder dommen.

- Hun leverer shows, man kan kikke på, sine steder tabe kæben over, men man inviteres aldrig rigtig ind, man er aldrig rigtig med, skriver Thomas Søie Hansen i sin anmeldelse.

Metroxpress: Madonna viste sin magt
Gratisavisen sender fire ud af seks glober af sted til aftenens koncert, der var en ”imponerende tour de force i benhård perfektion. Madonna har et vanvittigt overskud, men indimellem vil hun altså lidt for meget,” skriver anmelderen og sammenligner med Britney Spears’ playback-koncert for en måned siden:

- Madonnas energi og tilstedeværelse alene bombede Britney Spears blodfattige koncert tilbage til stenalderen. Med ’Give It 2 Me’ som højeksplosivt klimaks fik hun i hvert fald vist, hvem det er, der bestemmer.

Jyllands-Posten: Madonnas ping-pong
Jyllands-Posten hæfter sig ved Madonnas ping-pong med publikum og de heftige tempo fra mange af de numre fra hendes seneste plade, ”Hard Candy”, der dominerede showets setliste.

- Tirsdagskoncerten blev en hæsblæsende affære, hvor et fitness-funky danseshow og hovedpersonens nærmest punkede lyst til at rive og flå i sine ældre numre var prioriteret højt, skriver anmelderen, der gav dommen fire ud af seks stjerner.