Blueskongen har stillet guitaren

Den amerikanske blueslegende, B.B, King, er død. Han blev 89 år. Det oplyser hans advokat ifølge nyhedsbureauet AP.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Guitaristen blev ifølge AP kortvarigt indlagt 30. april, efter hans datter havde ringet til en ambulance og sagt, at han var holdt op med at spise og var dehydreret.

Siden kom B.B. King hjem og tilbragte sin sidste tid i hospice-behandling i hjemmet i Las Vegas.

I den forbindelse fortalte blueslegendens advokat til AP, at 'Mr King er, hvor han ønsker at være.

Han har altid fortalt mig, at han ikke gider være på et hospital.' B.B. King led i mange år af diabetes og for højt blodtryk og måtte sidste år aflyse en turne på grund af skrantende helbred. Han pladedebuterede helt tilbage i 1957 med albummet 'Singin' The Blues'.

Siden er det blevet over 50 udgivelser og et væld af udødelige bluesklassikere som 'Every Day I Have The Blues', 'When Love Comes To Town' og hans måske mest kendte hit fra 1969, 'The Thrill Is Gone', som han vandt en Grammy for året efter. Desuden var han kendt for at være en af de hårdest arbejdende mænd i showbusiness. Da B.B. King var i sine 70ere, optrådte han stadig 250-300 gange om året.

De sidste par år har den stået på omkring 100 koncerter årligt. B.B King talte som stor inspirationskilde for mange guitarister. Hans blueslicks på sin sorte Gibson-guitar, han kaldte Lucille, har inspireret artister som Eric Clapton, Rolling Stones og John Mayer.

Han blev indlemmet i den prestigefyldte 'Rock And Roll Hall Of Fame' tilbage i 1987 og har delt scene med et væld af store guitarister såsom Jeff Beck, Slash, Ronnie Wood, John Mayer, Eric Clapton og en anden afdød guitarhelt, Gary Moore.

Amerikanske Time Magazine placerede tilbage i 2009 B.B. King på tredjepladsen på deres top-ti over de bedste el-guitarister nogensinde