»Black Mirror«-skabere har bygget en serie på dystre fremtidsfortællinger. Nu står de bag en film om 2020

Et vanvittigt år går på hæld. Det har skaberne af »Black Mirror«-universet nu begået en satirisk film om. En film, der ifølge Netflix er så uhyrlig, at end ikke instruktørduoen kunne forudse det.

Skuespilleren Samuel L. Jackson har en af hovedrollerne. Det samme gælder den britiske skuespiller Hugh Grant, der kalder sin rolle »frastødende«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Phil McCarten/Ritzau Scanpix

»2020 minder om et »Black Mirror«-afsnit« er en frase, som det seneste år er blevet sagt utallige gange. For serien »Black Mirror« opridser dystre og ubarmhjertige sandsynlige fremtidsscenarier, der alle er mere eller mindre sandsynlige.

Men efter et år, der har budt på dødelig pandemi, amerikansk præsidentvalg og storpolitiske konflikter, er virkeligheden ved at indhente det dystopiske univers.

Og det har instruktørerne fra »Black Mirror«-serien nu taget bestik af.

I en ny Netflix-film dissekerer Charlie Brooker og Annabel Jones, der står bag den populære serie, det deprimerende, turbulente og angstfulde år, der er gået – »Death to 2020« (Død over 2020, red.) hedder filmen.

Et forfærdeligt år

Instruktørerne har givet lovning på, at det er satiriske og komisk blik, de kaster på det forgangne år. Det understreger Netflix' beskrivelse af filmen da også:

»2020: Et år så (indsæt adjektiv efter eget valg), at selv skaberne af »Black Mirror« ikke kunne finde på det. Det betyder dog ikke, at de ikke har noget at tilføje,« skriver Netflix og fortsætter:

»Death to 2020« er en komediebegivenhed, der fortæller historien om, hvor forfærdeligt året har været – og formentlig stadig er?« lyder det fra Netflix.

På rollelisten finder man blandt andre Hugh Grant, Lisa Kudrow og Samuel L. Jackson. Førstnævnte er iklædt en paryk, som han allerede har kommenteret.

»Jeg er ret frastødende. Du vil kunne lide min paryk,« har han sagt ifølge mediet IndieWire.

»Death to 2020« får premiere på Netflix 27. december.