Björks Roskilde Festival i fare

Det islandske topnavn på årets Roskilde Festival har aflyst flere koncerter i juni og juli på grund af sygdom.

Sangerinden Bjørk står øverst på plakaten til Roskilde Festival 2012. Men hun bliver måske nødt til at aflyse. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUDIO SANTANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meget tyder på at årets Roskilde Festival bliver uden et af sine absolutte hovednavne nemlig den islandske sangerinde Björk.

På grund af problemer med en byld stemmebåndet, har hun allerede måttet aflyse koncerter på festivaler i Spanien, Portugal og Ungarn i juni og juli.

Flere steder på nettet florer der rygter om, at de mange aflysninger også betyder et farvel til Roskilde Festival.

Ifølge www.efestivals.co.uk har Björk allerede aflyst optrædender i Buenos Aires i Argentina og i Sao Paulo i Brasilien. Hjemmesiden, der samler information om alverdens musikfestivaler skriver ligeledes, at Björk også aflyser Primavera Sound, Open’er, Balaton Sound og Roskilde Festival (5.-8. juli).

Talskvinde for Roskilde Festival, Christina Bilde, kan endnu ikke bekræfte aflysningen over for Berlingske.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte oplysningerne. Jeg har intet hørt om, at Björk aflyser. Jeg kan kun anbefale folk at holde sig orienteret på vores hjemmeside www.roskilde-festival.dk. Når vi ved noget om det, melder vi det ud dér, siger hun.

Björks personlige læge har ifølge www.efestivals.co.uk, anbefalet Björk ikke at bruge stemmen i længere tid, da det kan beskadige hendes stemmebånd permanent.