Bjarke Ingels viser »BIG ART« i Kunsthal Charlottenborg

I denne uge åbner Kunsthal Charlottenborg op for efterårets udstillinger, der bl.a. byder på samtidskunst, poetiske skulpturlandskaber i soloudstillingen »Out of Ousia« og gruppeudstillingen »BIG ART«.

Billeder af projekter fra BIG Fold sammen
Læs mere
Foto: BIG/Charlottenborg Kunsthal Iwan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Out of Ousia« er kunstneren Alicja Kwades første store soloudstilling i Danmark. Med udstillingen byder hun på poetisk minimalisme og skulpturer, der sætter spørgsmålstegn ved bl.a. videnskaben, hvilket for eksempel kommer til udtryk i en vase skabt af støvet fra en blendet PowerMac, surrealle spejlinger og et helt nyt værk skabt særligt til udstillingen bestående af enorme stenkugler, der svæver i luften.

Den anden udstilling »BIG ART« er Kunsthal Charlottenborgs hidtil mest omfangsrige udstilling af samtidskunst. Den består af kunstværker, som Bjarke Ingels Group, BIG, står bag i samarbejde med en række af verdens mest anerkendte samtidskunstnere som A Kassen, Victor Ash, Douglas Coupland, John Kørner, Benoit Maire, Kaspar Astrup Schröder, Snarkitecture, Superflex, Martin de Thurah, Lars von Trier, Andrew Zuckerman og Ai Weiwei.

Fokus ligger på Bjarke Ingels’ arkitektur i hele verden - her af navnet »BIG ART«. Oplev blandt andet det originale hus fra Lars Von Triers nye seriemorderthriller, »The House That Jack Built«, som Bjarke Ingels har tegnet. Filmen vises for øvrigt  for første gang i Danmark som åbningsfilm, når CPH PIX 2018 går i luften.

Der er også basis for at opleve »Superkilen på Nørrebro« og andre af BIGs projekter.

Meget apropos er det BIG, der sammen med Michael Thouber, direktør for Kunsthal Charlottenborg, har kurateret udstillingen.

Alle værker bliver vist i den størrelse som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum.

Udstillingerne kan opleves i perioden:
Big Art: 21. september 2018 til 13. januar 2019
Alicja Kwade Out of Ousia: 21. september 2018 til 17. februar 2019

Læs mere her.

Hvad: Kunsthal Charlottenborg åbner op for efterårets udstillinger
Hvor: Kgs. Nytorv 1, København K
Hvornår: Fra 20. september