Bitter hævn

»Kærlighedens slør« er en billedmæssigt mættende oplevelse, som dog lader sin ellers ret romantiske historie i stikken.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Edward Norton, der er mest kendt for sit skuespil giver sig indimellem også i kast med at producere film, og allerede for mange år siden besluttede han at filmatisere W. Somerset Maughams historie om en kærlighed, der ikke slår ud i lys lue ved første øjekast, men langsomt vokser frem. Men han ville også have den australske skuespiller Naomi Watts til at spille sin modpart, og det måtte han vente syv år på, og nu omsider kan »Kærlighedens slør« ses i biograferne.

En film, der handler om den lidt tørre middelklasselæge Walter Fane (Edward Norton), der forelsker sig i overklassepigen Kitty (Naomi Watts) og frier til hende. Mere af nød - hun er ved at have passeret den giftemodne alder - siger hun ja og rejser med Walter, da han vil til Shanghai for at arbejde. Ude af stand til at se kvaliteterne »i en god mand«, som der bliver sagt, forelsker hun sig i stedet i den charmerende og langt mere spændende Charles Townsend (spillet af Naomi Watts' kæreste i det virkelige liv, Liev Schreiber), der også er gift og bestemt ikke har tænkt sig at forlade sin kone.

Da Walter opdager utroskaben, tager han hævn ved at tvinge Kitty med til en kinesisk udørk, der er plaget af kolera. Og i en blanding af isolation og kedsomhed får Kitty langsomt øjnene op for Walter - men måske for sent.

Norton og Watts er både fremragende og overbevisende i deres roller, og i tilgift får man Toby Jones, der snart også kan ses i endnu en Truman Capote-film, »Infamous«, i en fin lille rolle som den britiske, resignerede nabo Waddington. Problemet i filmen er bare, at den i sit forsøg på at skildre tilbageholdte følelser og lidenskab med låg på bliver nøjagtig sådan selv. Og resultatet er, at den kærlighedshistorie, der i sit oplæg kunne være rørende romantisk, ender med at blive en u-intens og lunken omgang. Hvad filmen til gengæld er gået amok i, er store, panoramiske og meget pittoreske billeder af det kinesiske landskab, og kan man nøjes med at lade sig mætte af dem, er »Kærlighedens slør« en smuk og velspillet oplevelse.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse