Birgitte Hjort-serie dumpet af anmeldere: Hvad gik der galt?

Foto: EDUARDO MUNOZ. ARKIVFOTO 2016 af Birgitte Hjort Sørensen- - Se RB 11/4 2016 08.34. Sammen med resten af castet i "Pitch Perfect 2" har skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen vundet en MTV Movie Award. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Birgitte Hjort Sørensen har en fremtrædende rolle i HBO-serien Vinyl, men anmelderne i USA er bestemt ikke begejstrede for serien.

Det kunne man konstatere, efter sidste afsnit af denne sæson, der skildrer musikindustrien i 70'ernes i New York, løb hen over skærmen søndag aften.

»Den store forventning til Vinyl var, at den skulle skabe sine egne legendariske øjeblikke, som overskyggede de virkelige,« skriver sitet Vulture.com i en anmeldelse og fortsætter:

»Det har ikke rigtig virket,« skriver de og kalder den en kritisk og seermæssig skuffelse.

Birgitte Hjort Sørensen medvirker i adskillelige afsnit af serien, og selvom hun tidligere har haft internationale roller, er denne en af de mest fremtrædende.

Hun spiller veninde til hovedpersonens kone og fester i mange scener løs med en kort lys paryk i serien.

Men flere kritikere stiller sig i køen med nedsabling af serien. I overskiften til anmeldelsen skriver Time Magazine:

»HBOs Vinyl var en kæmpe skuffelse: Hvad gik der galt?«

Det anerkendte Time Magazine beskylder blandt andet serien for at være fyldt med klicheer og tomme kalorier, og føjer til, at serien slet ikke rammer New Yorks musikindustri i 1970erne.

HBO har allerede sæson 2 i støbeskeen, og hos New York Times sender man et klart signal til forfatterne af den kommende sæson.

»Den er bare nødt til at være bedre.«