Billy Crystal redder Oscar

Komikeren Blly Crystal kommer Oscar-uddelingen til undsætning og bliver vært i 2012 i stedet for Eddie Murphy.

Billy Crystal skal igen være vært for Oscar-uddelingen i Hollywood. Han var senest vært for begivenheden i 2004. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REDMOND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmkomikeren Billy Crystal annoncerede i går torsdag eftermiddag, Hollywood-tid, på Twitter, at han for 9. gang skal være vært ved den kommende Oscar-uddeling i marts 2012. Det skriver filmbranche-bladet Variety.

Tidligere i går havde Eddie Murphy trukket sig som vært, efter at producenten af årets Oscar-show, filminstruktøren Brett Ratner, i sidste uge var kommet med nedladende udtalelser om bøsser i et interview om sin nye film "Tower Heist" (Svindel på højt plan).

Billy Crystal har prøvet at styre det store show før - i alt otte gange - og har vist, at han er i stand til at gøre det med humor, charme og hurtige improvisationer.

At han stadig kan det, demonstrerede han igen i går med tilføjelsen: "Jeg skal være oscarvært igen, så den der unge dame på apoteket ikke længere behøver at spørge om  mit navn, når jeg henter receptpligtig medicin."

Billy Crystal tilføjede, at han han glædede til at skulle være Oscar-vært igen.

Showets nye producer, Brian Grazer, forsøgte at overtale Murphy til at blive, men vendte sig derefter mod Billy Crystal, der er et populært valg.

Den 63-årige Billy Crystal er blandt andet kendt for, at han åbner med en sang om de nominerede film. En tradition, der går tilbage til Oscar-uddelingen i 1990.

Billy Crystal var vært ved Oscar-uddelingen i 1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 1998, 2000 og 2004. Her et klip fra hans værtsskab i 2000:

I Danmark blev Billy Crystal kendt allerede for 35 år siden med den sorthumoristiske amerikanske TV-satire "Skum" og siden for film som "Smid mor af toget", "Da Harry mødte Sally" og "Analyze This".

Den første Oscar-uddeling, der egentlig hedder en Academy Award ceremony, fandt sted 16 maj, 1929, på Hotel Roosevelt i Hollywood, og den seneste fandt sted 27. februar i år i Kodak Theatre i Hollywood.

Oscar-showet sendes direkte i USA, Canada, Storbritannien, Danmark og andre lande og har millioner af seere over hele verden. I 2007 havde det alene i USA 40 millioner seere.