Besøgsrekord på Louvre

Med anslået 8,3 millioner besøgende sidste år har Louvre i Paris befæstet sin position som verdens mest besøgte kunstmuseum.

Det rekordstore antal besøgende skyldes gode turistkonjunkturer, en succesfuld foredragsrække med Nobel-prisvinderen Toni Morrison, men især at man har formået at tiltrække flere unge bl.a. ved at give gratis adgang for alle under 26 år fredag aften, hvor eksempelvis har stået på poetry slam.
Og der er flere projekter i støbeskeen, for i 2009 åbner en ny afdeling for islamisk kunst takket være en donation på 150 millioner kroner fra en saudiarabisk milliardær.
Også museets hjemmeside har besøgstal, der må få ethvert dansk museum til at blegne. I hvert fald hævder museet at hele 9,6 millioner internetbrugere var forbi Louvre.fr, der for et par år siden blev opdateret for 52 millioner kroner, således at man nu har online adgang til at beskue 35.000 kunstværker og 140.000 tegninger.
Det er dog ikke alle museets projekter, der vækker udelt begejstring. 3.400 kunstinteresserede, herunder mange spidser fra museumsverdenen, har skriftligt protesteret over, at Louvre har planer om at udleje mesterværker på langtidsbasis til et nyt museum i Abu Dhabi, der oven i købet får lov til at bruge navnet Louvre.
Men den franske kulturminister forsvarer projektet og oplyser ifølge AFP, at aftalen ventes underskrevet snart.