Beskyldes for at lefle for muslimer: Nu svarer DR igen

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen

Den 1. juli slår DR Koncerthuset i samarbejde med en række andre organisationer, dørene op til Eid-fest. Ifølge DR vil der være hoppeborge, madboder og tre koncerter.

Men det faldt adskillige andre for brystet, at DR bruger ressourcer på at fejre Eid-fest.

Blandt andet rasede Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus, som mener, at DR 'lefler for et muslimsk mindretal og træder den kristne kulturarv under fode.'

Men det er helt forkert, mener Leif Lønsmann, chef for DR Koncerthuset.

»For mig er det et enkelt arrangement ud af mere end 400 årlige arrangementer i Koncerthuset. Vores opgave er at komme hele vejen rundt om alle genrer af musikken,« forklarer Leif Lønsmann.

Han mener ikke, at DR Koncerthuset skal afholde sig fra at holde Eid-fest.

»Vi laver jo fester, når der er Sankt Hans. Vi gjorde det også ved Halloween. Senere på året gør vi det samme i forbindelse med 500-års dagen for Reformationen, hvor vi blandt andet har hyret Sigurd Barret til at medvirke. Vi vidste godt, at der ville komme kritik, når vi lavede noget med Eid-festen, men vi skal ikke stoppe det, fordi nogen ikke bryder sig om det,« siger Leif Lønsmann.

Morten Marinus mener, at DR neddrosler den kristne kulturarv og lefler for et muslimsk mindretal. Hvad siger du til det?

»Vi holder 20 julekoncerter. Vi holder også koncerter i forbindelse med påske og pinse. hvis vi lefler for nogen, så lefler vi for børnene og for at give dem musikalske oplevelser,« siger Leif Lønsmann og fortsætter:

»Jeg vil gerne invitere Morten Marinus ud til Eid-festen. Den oplevelse kunne jeg godt unde ham.«

Cirka hver fjerde arrangement i DR Koncerthuset er rettet mod familier, børn og unge, oplyser Leif Lønsmann. Det gælder også Eid-festen.

»Vi laver koncerten i samarbejde med Urbanplanen (en samling af boligforeninger på Amager) og det er deres ide, at lave et tema om Eid. For os er det vigtige musikken,« siger Leif Lønsmann.

Du kan læse mere om Eid-festen i DR her.