Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2018

Forberedelserne til årets konkurrence er i fuld sving. Den Berlingske Fond glæder sig til at blænde op for den traditionsrige musikkonkurrence for 46. gang i weekenden den 21. og 22. april 2018.

Noah Gudiksen på marimba, Berlingske Klassiske Musikkonkurrence 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Hvem kan ansøge til Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence?

Hvis du bor i Norden, har fået musikundervisning i mindst to år og er mindst otte og ved udgangen af april måned endnu ikke fyldt 17 år - så kan du søge om deltagelse i musikkonkurrencen.

Man kan kun deltage med ét instrument.

Deltagere der ved en tidligere konkurrence har opnået guldmedalje kan ikke ansøge igen.

Selve konkurrencen afholdes på Københavns Kommunes Musikskole i Den Brune Kødby. Den festlige afslutningskoncert finder sted 16. juni 2018 i Tivolis Koncertsal.

Fonden takker varmt for lån af musikskolens lokaler og flotte koncertsal.

Fløjtenist og docent Toke Lund Christensen er ligesom sidste år formand for bedømmelsesudvalget. Han får selskab af en række af landets mest kompetente klassiske musikere: John Damgaard, Ingemar Brantelid, Ketil Christensen, Line Fredens og Stine Hasbirk.

Berlingske Fondens årelange tradition for at afholde en klassisk musikkonkurrence for børn og unge under 17 år bliver ikke overset og har stor betydning for det danske musikmiljø.

Konkurrencen har til formål at opmuntre og skabe motivation hos de unge musikere. Ved at de har mulighed for at følge konkurrencen en årrække, giver det dem en tilkendegivelse af deres udvikling og forhåbentlig lysten til at give undervisningen en ekstra skalle og stræbe efter et eventuelt bedre resultat året efter.

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence lægger stor vægt på, at alle børn og unge får en god oplevelse, hvorfor alle præstationer præmieres. Der kåres desuden hvert år en vinder af årets talentcheck på 10.000 kr., som uddeles til årets helt enestående præstation.

Konkurrencen er en af de få, som tillader forskellige instrumenter at deltage i samme konkurrence. I det danske klassiske musikmiljø findes der utroligt mange konkurrencer for klaver og violin - men nærmest ingen for de musikere, som spiller på mere særprægede, klassiske instrumenter. Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence er derfor en betydningsbærende og unik mulighed for at hylde diversiteten indenfor den klassiske musik.