Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2016

Du kan nu ansøge om at deltage i Berlingskes prestigefyldte musikkonkurrence. Forberedelserne til årets konkurrence er allerede i fuld sving, og Den Berlingske Fond glæder sig til at blænde op for den traditionsrige musikkonkurrence for 44. gang d. 22.-23. april 2016.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Leder du efter tilmeldingen til dette års musikkonkurrence klik her

Hvem kan ansøge til Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence?

Alle, der ved udgangen af april måned er fyldt otte år og endnu ikke fyldt 17 år, har bopæl i Norden i mindst to år har fået musikundervisning kan ansøge om deltagelse i musikkonkurrencen. Man kan kun deltage med ét instrument - enten solo eller i samspil med andre. Ved samspil bedømmes helhedspræstationen. Dog kan deltagere, der ved en tidligere konkurrence har opnået guldmedalje, ikke ansøge igen.

Ansøgningsfristen er 14. marts 2016

Selve musikkonkurrencen afholdes på Københavns Kommunes Musikskole i Den Brune Kødby. Fonden takker varmt for lån af musikskolens lokaler og flotte koncertsal.

Den festlige afslutningskoncert finder sted 23. maj 2016 i Tivolis Koncertsal.

Ligesom sidste år er fløjtenist og docent Toke Lund Christiansen formand for bedømmelsesudvalget. Han får selskab af en række af de mest kompetente klassiske musikere i Danmark - herunder Marie Rørbech - som selv vandt guldmedalje konkurrencen i en alder af 14 år.

Berlingske Fondens årelange tradition for at afholde en klassisk musikkonkurrence for børn og unge under 17 år bliver ikke overset og har stor betydning for det danske musikmiljø.

Konkurrencen har til formål at opmuntre og skabe motivation hos de unge musikere. Ved at de har mulighed for at følge konkurrencen en årrække giver det dem en tilkendegivelse af deres udvikling og forhåbentlig lysten til at give undervisningen en ekstra skalle og stræbe efter et eventuelt bedre resultat året efter.

I Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence lægges der vægt på, at alle børn og unge får en god oplevelse, hvorfor alle præstationer præmieres. Desuden kåres der hvert år en vinder af årets talentcheck på 10.000 kr., som uddeles til årets helt enestående præstation.

Konkurrencen er en af de få, som tillader forskellige instrumenter at deltage i samme konkurrence. I det danske klassiske musikmiljø findes der utroligt mange konkurrencer for klaver og violin, mens der nærmest ingen findes for de musikere, som spiller på mere særprægede, klassiske instrumenter. Derfor er Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence en betydningsbærende og unik mulighed for at hylde diversiteten indenfor den klassiske musik.