Berlingske skruer op for musikkonkurrencen

Kommentar. Berlingskes klassiske musikkonkurrence åbner for tilmeldingen i dag og er nu blevet ganske gratis. Man skal til gengæld indsende et lille klip med sit spil.

Tilmeldingen til Berlingske Klassiske Musikkonkurrence 2018 er begyndt. Foto: Berlingske
Noah Gudiksen på marimba, Berlingske Klassiske Musikkonkurrence 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

De vil det hele, de kan det meste - og de får især en oplevelse for livet.

Årets udgave af Berlingskes klassiske musikkonkurrence åbner for tilmeldingen i dag.

Konkurrencen begyndte for snart et halvt århundrede siden og hører i dag til Europas ældste af slagsen. Lige omkring 5.000 børn og unge har i årenes løb spillet om diverse præmier og muligheden for en optræden i Tivolis koncertsal!

Arrangementet følger også med tiden. Vi har for eksempel skruet lidt op for den konkurrerende side.

 

Selve spillet foregår selvfølgelig stadig i en afslappet og utrolig hyggelig atmosfære: Ordet »konkurrence« kommer trods alt fra det latinske »concurro«, der betyder at løbe med hinanden, ikke mod hinanden.

Men hvad enten man nu drømmer om et liv som glad amatør eller som professionel, vil man helst blive stadig bedre på sit instrument. Så de dygtige børn og unge fra hele landet konkurrerer i sidste ende med sig selv - og Berlingskes klassiske konkurrence skal først og fremmest gøre den kamp mere spændende.

Vi introducerede for eksempel den meget omtalte talentpræmie for nogle år siden: Man viser ikke kun sine færdigheder ved selve konkurrencen på Københavns Kommunes Musikskole. Hvis man får guld og derfor optræder ved den festlige afslutningskoncert i Tivolis koncertsal, spiller man også om en talentpræmie på 10.000 kroner.

Og du skal som noget helt nyt indsende et lille klip ved sin tilmelding. Et eksempel på højst 60 sekunder, hvor du spiller et selvvalgt stykke. For eksempel optaget på din egen eller din lærers mobil.

Tilmeldingen er til gengæld gjort ganske gratis i år! Gå ind på hjemmesiden shop.b.dk og udfyld skemaet med oplysninger om alder og instrument med videre. Kig også på de forskellige betingelser - man skal for eksempel være mindst otte og må ikke være fyldt 17 endnu.

Selve konkurrencen finder sted 21. og 22. april og kulminerer med den store afslutning 16. juni i Tivolis koncertsal. Både bedsteforældre, værsteforældre og alle andre i verden er som sædvanlig hjertelig velkomne. God vind og vel mødt!