Berlingske guider: TV-2 spiller i Tivoli og 5 andre ting, du kan opleve denne weekend i København

Mens masserne så småt rejser mod smatten i Roskilde, har København stadig et par esser i ærmet. Berlingske guider til din weekend i København.

Shakespeare-komedie under åben himmel

En klassisk sommertradition i København er Grønnegårds Teatrets udendørs opsætninger. I år er det Shakespeares Helligtrekongersaften, der er på plakaten. Opsætningen er som altid placeret i haven bag Designmuseum Danmark. Shakespeares komedie foregår i eventyrlandet Illyrien, og handler om Viola, der efter et skæbnesvangert skibbrud adskilles fra sin tvillingebror. Efterfølgende forklæder hun sig som mand for at klare sig i et fremmed land. Hun forelsker sig herefter i Fyrst Orsino, og så starter intrigerne. På scenen kan man blandt andre opleve Katrine Greis-Rosenthal, Troels Lyby, Ann Eleonora Jørgensen og Niels Ellegaard. Forestillingen havde premiere torsdag 27. juni og spiller frem til 24. august. Billetter kan købes her.

Helligtrekongersaften
Ferdag og lørdag kl. 19.30
Bredgade 66, 1260 København K

Katrine Greis-Rosenthal spiller Viola, der klæder sig ud som Cesario i Helligtrekongersaften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Greis-Rosenthal.

Danmarks lykkeligste band i Tivoli

Det er uden tvivl nogle af dansk musiks allertungeste drenge, som Tivoli denne fredag har på scenen på Plænen. I snart 40 år har Danmarks lykkeligste band fremtryllet masser af folkelige hits som Fantastiske Toyota, Nærmest Lykkelig, Bag Duggede Ruder og De Første Kærester på Månen. I efteråret udgav de deres seneste album Tæt Trafik i Herning, og har efterfølgende været på turné. Nu kan de opleves i Tivoli. »At komme til København og spille på plænen i Tivoli til Fredagsrock er for os i TV-2 et af sommerens højdepunkter. Det er næsten ligesom at komme hjem, bare bedre,« lyder det fra bandet. Koncerten er gratis, når entréen til Tivoli er betalt.

TV-2 på Plænen
Fredag kl. 22
Tivoli

Steffen Brandt og TV-2 kan opleves fredag kl. 22 på Plænen. Fold sammen
Læs mere

Få et kig udover byens tage

Har du nogensinde været i tårnet på Københavns Domkirke? Tårnet i Vor Frue Kirke er til dagligt utilgængeligt for kirkens besøgende. Et par gange i løbet af sommeren åbnes dørene til tårnet, og man kan komme et smut op over byens tage. Kirken er brændt ned flere gange, og i 1738 var tårnet hele 120 meter højt. I dag rager tårnet kun 60 meter op i luften. På vejen mod toppen af tårnet kommer man forbi klokkerne og vægtergangen, der er 41 meter over fortovshøjde. Er man mere til dybder end højder, kan man også gå en tur i kælderen, hvor man kan opleve ruinerne af den gotiske kirke, der er fra 1316.

Åbent tårn
Søndag kl. 12-14
Vor Frue Kirke

Foto: Anders Debel Hansen.

Omvisning i 6-stjernet udstilling

»Glyptotekets Pierre Bonnard-udstillingen bliver sommerens og sensommerens københavnske tilløbsstykke. Med god grund,« skrev Berlingskes kunstanmelder i sin 6-stjernede anmeldelse af udstillingen Pierre Bonnard. The Colour of Memory. Udstillingen viser mere end 100 værker af Bonnard og består af indlån fra museer og samlere fra hele verden samt værker fra Glyptotekets egen samling. Søndag kan man på en omvisning komme helt tæt på Bonnards metode. Der er et begrænset antal billetter, og man kan ikke forudbestille. Billetter afhentes i billetsalget på dagen. Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

Omvisning i Pierre Bonnard. The Colour of Memory
Glyptoteket
Søndag kl. 12-13

Pierre Bonnard »Badet«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bonnard, Pierre.

Kunstmanifestation tager dig på baglæns byvandring

Hvorfor skal man egentlig altid bevæge sig fremad efter et mål? Den hollandske kunstner Johannes Bellinkx udfordrer københavnerne til at vende det hele ryggen for at gå baglæns gennem byen. Det sker gennem byvandrings-værket Reverse, hvor publikum sendes på en baglæns byvandring. Kunstneren mener, at når man vender sig om og går baglæns, så forvandler verden sig til widescreen, og man sanser helt andre aspekter af omgivelserne. Kunstneren er inspireret af kampsportsteknikker, der træner evnerne til at fornemme det, der er udenfor vores synsfelt. Helt konkret går man 1,5 kilometer efter en nøje planlagt rute, og man sendes afsted i hold. Reverse kan opleves frem til 7. juli. Billetter koster 45 kr., og kan købes her.

Reverse
Israels Plads
Lørdag og søndag kl. 11-16 - individuel afgang hvert 3. min.

Tjener, der er en rødbede i min drink

Cocktails med grøntsager har umiddelbart ikke rykket sig synderligt siden kongen over alkoholiske grøntsagsdrikke Bloody Mary blev opfundet i 1921. Jo jo, der kan måske snige sig en agurk i en cocktail her og der, men grøntsager er ikke en dominerende ingrediens i cocktailverdenen. Hos den økologiske restaurant Gló, der netop har åbnet en afdeling på Værnedamsvej, går man nu all in med en økologisk rødbedecocktail med navnet Beetroot Cocktail. Cocktailen er lavet af koldpresset rødbedesaft, frosne solbær og gin. Så leder man efter en alternativ drink i sommersolen, kan denne nydes hele weekenden både inde og ude.

Rødbede cocktail
Gló, Værnedamsvej 18

Fredag-søndag kl. 11-20