Belønnet med prestigefyldte priser: De er skuespilbranchens nye håb

Fanny Louise Bernth og Patrick Baurichter er valgt som årets nye skuespiltalenter ved Lauritzen-prisen 2017.

Patrick Baurichter vinder Believe in you-prisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Free/Emilia Theresa/PR foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er spået til at blive de helt nye stjerneskud på den danske skuespilscene, og nu kan Fanny Louise Bernth og Patrick Baurichter også kalde sig prisvindere.

Mandag afslørede komitéen bag Lauritzen-prisen 2017 nemlig i en pressemeddelelse, at de to skuespillere modtager Lauritzen Fondens Believe in You-priser og 20.000 kroner hver især.

Believe in You-priserne tildeles hvert år to skuespiltalenter, som har markeret sig med deres talent i løbet af året, eller som har markeret sig som store talenter med fremadrettet potentiale, lyder det i pressemeddelelsen.

29-årige Fanny Louise Bernth leverede sin første skuespilpræstation som 10-årig med en hovedrolle i filmen »Falkehjerte«. Hun er inden længe aktuel i filmen »En frygtelig kvinde« og Ole Bornedahls »John«.

Om Fanny Louise Bernth siger priskomitéen:

»Fanny har malet, tegnet og sunget, men skuespillet blev ved med at trænge sig på. For Fanny er det vigtigt ikke at blive sat i bås, men at prøve alt muligt af, og det er lykkedes temmelig godt. Hun er simpelthen bare et af de største talenter, vi har i disse år.«

Jævnaldrende Patrick Baurichter har været fastansat på både Aalborg og Odense Teater og har kunnet ses i forestillinger som »Døden kører i Audi« og »Brødrene Løvehjerte«.

Om den talentfulde skuespiller siger priskomitéen:

»Det er utroligt, hvor meget man kan nå på kort tid, når man er ung og begavet, hårdtarbejdende og ambitiøs. Nu står resten af karrieren lige foran dig, og du er sprællevende, kreativ, med en krop som tilsyneladende kan alt.«

Lauritzen Fondens Believe in You-priser er særdeles anerkendte i den danske skuespilbranche, og tidligere prisvindere tæller blandt andre Esben Smed, Natalie Madueño, Sicilia Gadborg Høegh og Joachim Fjelstrup.

Fanny Louise Bernth og Patrick Baurichter modtager Believe in You-priserne søndag den 10. september på Folketeatret i København. Her vil aftenens øvrige prisvindere også få overrakt priser fra Lauritzen Fonden.

/ritzau/FOKUS