Bedøm selv: Ikonisk sang anklaget for plagiat

Repræsentanter for den afdøde musiker Randy Wolfe mener, at Led Zeppelin har kopieret introen til "Stairway To Heaven" fra Spirits "Taurus".

Foto: STAFF. Robert Plant (tv) og guitarist Jimmy Page fra bandet Led Zeppelin anklages for at have stjålet dele af "Stairway to Heaven".
Læs mere
Fold sammen

. En af verdens mest ikoniske sange er måske ikke helt så original endda.

Det mener repræsentanter for den i dag afdøde musiker Randy Wolfe, der komponerede nummeret "Taurus" for bandet Spirit i 1968, og derfor har de hevet Led Zeppelin i retten ved den føderale domstol i Los Angeles for anklager om plagiat og krænkelse af ophavsretten.

Det skriver Reuters.

Ifølge retspapirerne mener repræsentanterne, at det legendariske band har hapset store dele af Wolfes komposition af "Taurus" til intromelodien af det verdensberømte hit "Stairway To Heaven".

Derfor kræver Wolfes repræsentanter, at den afdøde musiker bliver krediteret for åbningsakkorderne til "Stairway To Heaven" og kræver samtidig erstatning for - ind til videre - uspecificerede skader.

Jimmy Page og Robert Plant, der var med til at stifte Led Zeppelin, mødte tirsdag op i retten for at forsvare sig mod kopianklagerne og benægtede prompte plagiat-palaveren.

Led Zeppelin-musikerne erkender at have spillet en åbningskoncert for Spirit tilbage i 1968 i Denver, men afviser at have haft mere at gøre med bandet.

Der er endnu ikke en dato for, hvornår sagen om Led Zeppelins legendariske signatursang bliver afgjort.

Hør sangene og bedøm selv:

Spirit med nummeret "Taurus"

Led Zeppelin med kultklassikeren "Stairway To Heaven"

/ritzau/FOKUS