Beatles var »vanvids-musikanter«

De er ikke rigtig kloge. Så kort kan det ridses op, når man læser, hvad vi skrev om det legendariske britiske band for næsten 50 år siden. Her har vi samlet en række af artiklerne fra dengang.

The Beatles. Paul McCartney, George Harrison, John Lennon og Ringo Starr. Udateret arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ukendt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da The Beatles slog igennem i 1963-1964 med pladen Please Please Me forandrede pophistorien sig for evigt.

Vanvidsmusikanterne« blev de unge »langhårede« Liverpool-drenge kaldt af Billed-Bladet i 1964, da de spillede i Danmark for første gang i KB-hallen.

Vi har været i arkivet for at finde de gamle artikler om The Beatles frem. Her kan du læse, hvad Berlingske og særligt B.T. skrev om det nye band på popstjernehimmelen.

Mens kritikerne mente, at det var uudholdeligt at høre på deres pigtrådsmusik, var de fleste var i al fald enige om, at det var svært at høre bandets kvaliteter til ved koncerten - på grund af »hvinende pigebørn«.

Det får du

20 sider med artikler bragt mellem oktober 1963 og sommeren 1964 op til koncerten.

Læs bl.a. gamle anmeldelser og reportager fra avisens udsendte i London. Læs også artiklerne »De langhårede er stadig mennesker«, og om psykologen, der mente, at »Deres magt over piger snart forbi« samt »Jeg er træt af Beatles« og »Hun er bidt af Beatles«.

Sådan præsenteres materialet

Du downloader en pdf-fil, der indeholder en lang række udvalgte artikler. I alt får du 20 sider (inkl. forside) med spændende artikler om verdens måske største popgruppe gennem tiden.

Du kan gemme filen på din harddisk, din smartphone eller tablet, så længe du ønsker.

SE OGSÅ: Det skrev vi: Da the Doors væltede ind over publikum«