Beatles-sange bliver til kæmpe teaterkoncert

Filmselskabet Nordisk Film vil nu også producere live-underholdning. Første projekt bliver Beatle-teaterkoncerten "Hey Jude".

Cecilie Stenspil, Pernille Rosendahl, Troels Lyby, Laus Høybye, Jimmy Jørgensen og Mark Linn bliver nogle af dem, skal optræde i Nordisk Films "live-satsning", der bliver den største danske teaterkoncdert nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark får en ny storspiller på teaterområdet, når Nordisk Film til december debuterer som producent af live-underholdning med - ifølge selskabet - den største danske teaterkoncert nogensinde.

”Hey Jude” bliver titlen, og teaterkoncerten med en lang række kendte Beatles-sange skal opføres i Forum i København med plads til 4.200 tilskuere pr. forestilling. Mr. Teaterkoncert himself, Nikolaj Cederholm, iscenesætter og musikken arrangeres af Brdr. Hellemann med en række kendte danske sangere og skuespillere på rollelisten.

- Vi har længe kigget meget på teater, scenekunst og hele live-scenen i Danmark, og vi er ikke i tvivl om, at med de rigtige forudsætninger er der en eksistensberettigelse og plads til Nordisk Film på det marked. Der er interessante forretningsmuligheder i kvalitetsunderholdning for et bredt publikum, siger administrerende direktør Allan Larsen, der til formiddag præsenterede koncernens nye skud på stammen, NF Live, ved et velbesøgt pressemøde.

Internationalt potentiale

- Vi kaster os ud i det er, fordi teaterkoncerter er et unikt dansk koncept med internationalt potentiale, og hvis det bliver en succes, skal det også rejse på tværs af grænserne i Norden, siger han.

- Nordisk Film er i dag meget mere end et filmproduktionsselskab, vi er en dynamisk, nordisk underholdningsvirksomhed, som både laver film, driver biografer og arbejder inden for TV og computerspil, og vi synes, der er mange paralleller mellem film og teater. Vi ved rigtig meget om, hvad der sælger billetter, og hvordan vi når ud til de rigtige målgrupper. Det har vi lyst til at prøve kræfter med også på teaterområdet.

”Hey Jude” får premiere 28. december og står det til den nyudnævnte direktør for NF Live, Frederik Juul, bliver det ”et brag af en oplevelse”. Forestillingen bliver en opfølger til den legendariske ”Come Together” teaterkoncert i Østre Gasværk, der for tre år siden solgte ikke færre end 160.000 billetter.

Web-tv: Få en forsmag på Hey Jude (artiklen fortsætter)

Fra Beatles' bagkatalog

- Her kommer så to’eren, som også bliver en ”blockbuster”, men samtidig noget nyt og anderledes og med en lang række nye sange fra The Beatles' bagkatalog, siger han.

Cecilie Stenspil, Pernille Rosendahl, Troels Lyby, Laus Høybye, Jimmy Jørgensen og Mark Linn bliver nogle af dem, der skal prøve kræfter med sange som ”Let it be”, Yellow Submarine”, ”Lucy in the Sky with Diamonds”, ”Lady Madonna” ”Blackbird” og mange flere.

- Teaterkoncerter som koncept når et publikum, der ikke normalt definerer sig selv som et teaterpublikum, siger Frederik Juul, men understreger, at NF Live også skal lave andet end teaterkoncerter.

- NF Live skal være en paraply for store kommercielle opsætninger med bred folkelig appel og kunstnerisk kvalitet, siger han.