Beatles på frimærkerne

Seks frimærker med billeder af Beatles-albums blev i går sendt på gaden af det britiske postvæsen som en fejring af gruppens ekstraordinære kulturbidrag.

Foto: HO,Scanpix Fold sammen
Læs mere

The Beatles' helt særlige status i Storbritannien har nu gjort dem fortjente til at komme på frimærkerne. Seks af de berømte albumcovers fra den legendariske popgruppe bliver foreviget af det britiske postvæsen Royal Mail. Det drejer sig om omslag fra »With the Beatles«, »Help«, »Revolver«, »Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band«, »Abbey Road«, som viser det berømte billede af de fire beatler, der krydser gaden, og »Let it be«, som blev udgivet i 1970, efter at gruppen gik i opløsning.

Coveret til albummet »Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band« fra 1967 fik en Grammy og var et nyskabende bud på, hvad omslaget til en plade kunne. Coveret er designet af Peter Blake og fotograferet af Michael Cooper. Det var en collage af papfigurer af kendte mennesker i selskab med bandet, selv klædt som Sgt Pepper's band i farverige outfits i militærstil. The Beatles havde samlet figurer af 70 af deres personlige helte. Deriblandt Marlene Dietrich, W.C Fields, Bob Dylan, Edgar Allan Poe, Sigmund Freud, Karl Marx og Marlon Brando. Der har været spekulationer om, hvorvidt blomsterdekorationerne indeholdt cannabis planter, men det var ikke tilfældet. Med i collagen var også en dukke med en sweater påtrykt en hyldest til Rolling Stones, og de havde lånt voksdukker af bandet selv fra Madame Tussauds vokskabinet, som stod med i opstililngen. John Lennon ville også have haft Adolf Hitler med, men det kunne han ikke få de andre med på.

Af de fire oprindelige Beatles-medlemmer fra Liverpool lever i dag kun Ringo Starr og Poul McCartney. John Lennon blev myrdet i New York i 1980, og George Harrison døde af kræft i 2001.