Basim i sorg: Nu er hans mor også død

Sangeren Basim fortæller på Facebook, at han har mistet sin mor. Det er kun fire år siden, hans far døde.

Basim har mistet sin mor. Scanpix/Sophia Juliane Lydolph Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. I 2012 mistede den danske X Factor-deltager og melodigrandprix-vinder Basim sin far til leukæmi, og nu må sangeren med sorg fortælle, at hans mor også er død.

Det skriver han på Facebook, og den triste nyhed har hans manager, Thomas Maartensson, bekræftet over for Ritzau Fokus.

- Min smukke mor Zohra er ikke hos os længere. Hun sov stille ind i sit hjem i weekenden, skriver sangeren.

- Jeg sender en tanke til alle, der går gennem en svær tid ligesom os. Husk at få det bedste ud af livet med dem, I elsker, for når vi en dag ikke har hinanden mere, er der kun minderne tilbage, skriver sangeren, der siden sin grandprixsejr i 2014 har udgivet musik både under navnet Basim og kunstnernavnet Magic Monday.

Basims mor har i mange år lidt af Parkinson, har han tidligere fortalt. Hun fik konstateret sygdommen, da Basim var kun fire år gammel.

Den nu 24-årige sanger vil gerne give et råd til andre på hans alder, der stadig er så heldige at have deres forældre.

- Til den unge generation derude, vil jeg gerne sige: Lov mig, at I ikke tager jeres forældre for givet. Lov mig, at I gør jeres bedste for dem. Lov mig, at I besøger dem en gang for meget end en gang for lidt. For livet er kun noget vi låner. Intet varer for evigt, og sådan er livet, skriver han og slutter af med at takke for alt det, hans forældre nåede at opleve mens, de levede.

- Tak til jer Danmark. Tak fordi I gav min mor og min far mulighed for at se sin søn få succes. Tak for jeres kærlighed og varme på trods af et til tider koldt og gråt land. Hvis vi som land og medmennesker står sammen, og lærer at elske hinanden mere, vil dagene føles længere og mørket lidt lysere. Ære være min mors minde, skriver han.

Se Basims dybtfølte opslag her: https://www.facebook.com/BasimMusic/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

/ritzau/FOKUS