Basim: Der var ikke noget at stille op

Det var en fattet og tilfreds Basim, der natten til søndag mødte pressen, efter Eurovision Song Contest var slut. »Jeg gjorde mit bedste, men der var ikke noget at stille op,« lød det fra den danske sanger.

Basim var en populær herre blandt de danske journalister, efter han havde sunget sig til en niende plads ved Eurovision-finalen lørdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det har været en sindssyg fed oplevelse at optræde foran hele Europa, og jeg følte mig oplagt og fuldstændig hjemme, men desværre var det bare ikke nok.«

Sådan lød det fra Basim til den store gruppe journalister, der kæmpede om den 21-årige danskers opmærksomhed umiddelbart efter den 59. udgave af Eurovision Song Contest var kommet til sin afslutning.

»Man kan sige, at det var de rød-hvide farver, der vandt. Det blev bare Østrig i stedet for Danmark. Men altså, der var ikke rigtig noget at stille op mod vindersangen, som var fantastisk og fortjente at vinde,« siger en ærlig og fattet Basim til Berlingske og tilføjer med selvironisk distance:

»Den blev sunget af en voksen kvinde med fuldskæg, der har et godt budskab, og som er god for verden. Og jeg er dårligt fyldt 21 år og kan stadig ikke gro fuldskæg.«

Ifølge den unge dansker har det vigtigste for ham været at fokusere på oplevelsen og ikke mindst sørge for at nyde det hele, så længe det varede.

»Jeg er rigtig glad for min placering. Og hvorfor skulle jeg ikke være det? At komme i top ti ud af 37 lande er helt fantastisk,« lød det fra Basim, som samtidig brugte muligheden for at sige tak til alle de personer, som har støttet ham undervejs.

»Jeg har mærket så meget kærlighed og ægte glæde fra hele nationen. Uanset hvor jeg har jeg har været på vej hen, har folk stoppet mig på gaden for lige at sige hej, give deres version af min sang eller råbe 'du vinder',« sagde Basim.

Østrigs dragkunstner Conchita Wursts nummer »Rise Like a Phoenix« sikrede sig sejren med 290 point efter et tæt kapløb med især Holland og Sverige, der også var flittige modtagere af topscoren: 12 point. Hollands The Common Linnets fik med sangen »Calm After the Storm« 238 point, mens Sveriges Sanna Nielsen med nummeret »Undo« sikrede sig 218 point.

Basim blev med sin »Cliché Love Song« sammenlagt nummer ni og fik undervejs point af 18 lande, heriblandt otte point fra Sverige, Island og Tyskland.