Bag kulissen til Fugl Fønix

Gnomerne, kosakdansere, tatarer, babushkaer, en tyrannisk storfyrste og en oprørsk pigegruppe. I efterårsferien indtager Eventyrteatret Glassalen i Tivoli med familiemusicalen Fugl Fønix. AOK var med backstage den første dag, der skulle øves med kostumer.

Der øves på scenen, hvor Theis Post (Dmitri), Sofie Lohmann (Irina) og Rasmus Dietz (Zavod) spiller. Siden maj har der været prøver, hvor de ca. 100 medvirkede har øvet sig fire dage i ugen efter skole. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fugl Fønix viser sig kun med 500 års mellemrum. Ifølge legenden har dens tårer helbredende kræfter, og mange drømmer om at få et glimt af den magiske fugl, før den brænder op i sin rede for på ny at genopstå af asken.

Også den magtbegærlige Fyrst Vladimir har den drøm, derfor udlover han en stor belønning til den, der kan fange Fugl Fønix. Som skal være kronjuvelen i hans store samling af udstoppede fabeldyr. Derfor kæmper alle hoffets kosakker om at få opgaven. Men Vladimir vælger flygtningen Dimitri – en ung jæger og mesterskytte fra de forhadte tatarer – til at nedlægge det eftertragtede trofæ.

Heldigvis findes et lille naturfolk, Gnomerne, hvis fornemste opgave er at beskytte Fugl Fønix under dens sjældne besøg på Jorden. Men da Dmitris lillesøster, Irina, knytter sig til den magiske fugl, bliver mesterskyttens opgave ikke helt så enkel, som forventet – og det hele bliver endnu mere kompliceret, da den rebelske pigegruppe, Mjav Power, dukker op.

Fugl Fønix er et spændende, sjov og tankevækkende eventyr om fordomme, venskab og frihedstrang hos både mennesker, dyr og eventyrlige væsener.

Hvad: Fugl Fønix. Hvor: Glassalen i Tivoli. Hvornår: 3. -18. oktober.