Badehotellet-stjerne: Folk vil se noget trygt

TV-serien Badehotellet her fået lunkne anmeldelser, men seerne hænger ved. Det skyldes, at serien er smuk og tryg, mener skuespillerinde.

Solskin, badeferie og Danmark i slutningen af 1920'erne - noget der er smukt og uvoldeligt - er lige hvad folk har brug for i disse uhyggelige tider, vurderer skuespiller Sonja Oppenhagen fra den populære TV-serie Badehotellet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Anmeldelserne har været lunke de sidste to sæsoner, men alligevel har tv-serien Badehotellet fået mere end en million danskere til at rykke sammen om tv-skærmen i stuen.

Solskin, badeferie og Danmark i slutningen af 1920'erne har vist sig at være en populær kombination blandt danskerne, og skuespilleren Sonja Oppenhagen, der spiller spiritisten Lydia Vetterstrøm, har et bud på, hvorfor seerne trofast har fulgt med i to sæsoner.

- Jeg tror, at folk holder meget af at se på noget, der er smukt, noget der ikke er voldeligt, og noget der er lidt hyggeligt. Verden i dag er simpelthen så uhyggelig. Bare se på, hvad der sker i Syrien og resten af verden. Det er så voldsomt. Så vi kan nok godt lide at sidde et øjeblik og se noget, der er trygt, godt og smukt, siger Sonja Oppenhagen.

Skuespillerinden Bodil Jørgensen, der spiller fru Andersen, har også et bud på, hvorfor anmelderne har været så hårde.

- Det kan nok godt skræmme, at det foregår i en anden tid, og at folk taler højt og skryder. Badehotel-gæsterne er jo et galleri af arketyper, og det kan for nogen måske virke overspillet, men det synes jeg nu ikke, at det er, siger hun.

Forfatterduoen bag serien tror, at folk kan mærke den glade energi, som skuespillerne bringer med sig på settet, når de mange afsnit skal i kassen.

- Vi har det rigtig sjovt med at lave det, og det lyser ud af spillerne, at de har det sjovt. Det kan også være, at det smitter af på publikum, siger forfatteren Hanna Lundblad, der bliver suppleret af sin makker.

- Jeg tror, at der er en lystspils- og ferieoplevelse i serien. Den opleves lystfyldt, selv om der også er alvor i den. Den har en tone, der er mere munter, som man også gerne vil se, så det ikke kun er voldsomme krimier. Men jeg ved det selvfølgelig ikke helt, siger Stig Thorsboe.

Den tredje sæson af Badehotellet havde premiere den 28. december på TV2.

/ritzau/FOKUS