Backstreet Boys synger, som om de aldrig har været væk

Et af 90ernes største boybands er blevet voksne, men de er heldigvis ikke blevet for gamle til de storladne popballader og himmelstormende vokalharmonier, der har præget poppen i mere end 25 år.

Backstreet Boys har indtaget Billboards albumhitliste med »DNA«. Det er første gang, siden år 2000, hvor de indtog førstepladsen med albummet »Black & Blue«. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Det er nemt at være kritisk overfor det nye album fra Backstreet Boys. For kan fem midaldrende mænd med perfekte danserutiner bidrage med noget nyt på en pophimmel, hvor lyden ændrer sig hvert halve år, og hvor de største stjerner pt. hedder Justin Bieber, Ariana Grande og Ed Sheeran?

Og vigtigst af alt: Kan man stadig synge autentisk om emner som stormende forelskelse, hjertesorg og sveddryppende sex, når man har rundet de 40 og for længst har slået sig ned med kone, børn og eget mansion?

Når det drejer sig om verdens bedst sælgende boyband gennem tiden, Backstreet Boys, er svaret et rungende ja. For selv om de fem fyre har fået grå stænk i håret, er de skolet af den svenske stjerneproducer Max Martin, der stod bag nogle af 90ernes største popsucceser som Britney Spears, Westlife og Ace Of Base.

Gåsehudsfremkaldende ballader

Siden deres gennembrud i 1996 har Backstreet Boys varemærke været himmelstormende vokalharmonier og træfsikre popmelodier med referencer til hiphop og r&b. Med deres polyfoniske harmonier og larger than life-ballader var de fem fyre fra Florida med hits som ​»Everybody (Backstreet's Back)« og »Quit Playing Games With My Heart« med til at reformere poppen i 90erne. Her var den stærke melodi altid vigtigste kort.

Nanna Balslev

»Backstreet Boys er stadig leveringsdygtige i gåsehudsfremkaldende ballader som ​»Breathe«, der ligeså stille sniger sig ind på lytteren med luftige harmonier og fingerknips.«


De fem sangere er stadig leveringsdygtige i gåsehudsfremkaldende ballader som ​»Breathe«, der ligeså stille sniger sig ind på lytteren med luftige harmonier og fingerknips. Det er storladen og professionelt eksekveret pop skabt til at få hårene til at rejse sig.

​»DNA« er Backstreet Boys niende album og viser en mere moden og neddæmpet version af popgruppen. Og når man hører det hypnotiske beat, akustiske guitar og selvsikre vokalpræstationer på singlen ​»Chances«, står det klart, hvor meget nyere popstjerner som Ed Sheeran, Troye Sivan og Bruno Mars reelt set skylder Backstreet Boys.

​​​Lever op til hypen

​»DNA« har indtaget førstepladsen på Billboards albumhitliste, hvilket er første gang for bandet siden 2000. Men det er velfortjent, for albummet er en stærk samling popnumre uden overflødigt fedt.

Siden 2017 har Backstreet Boys givet en række koncerter på Zappos Theatre i Las Vegas. Til foråret tager de på verdensturne, og lægger vejen forbi Royal Arena til juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVE MARCUS.

​»Passionate« er klassisk Backstreet med potent bas, swingende rytmeguitar og perfekt afbalancerede vokalharmonier, mens ​»The Way It Was« er en Motown-inspireret popballade om at forsøge at holde fast på stumperne af et forhold, der er gået i opløsning.

​»Er det for sent at blive fan af Backstreet Boys?« spurgte en kollega på alder med bandet for nylig på Facebook. Svaret er nej, for verden har fortsat brug for stærke popsange, der løfter folk op og giver dem håb. Og det gør AJ, Howie, Nick, Kevin og Brian, som vi blot kaldte dem i mine teenageår, fortsat på 25. år.

Backstreet Boys: DNA
RCA/ Sony Music