Aviser: Roskilde-booking skuffer

Den 70-årige rockmusiker Neil Young er Roskilde Festivals bud på årets hovednavn på Orange Scene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Den 70-årige rock- og folkmusiker Neil Young er årets bud på et navn, der kan og skal samle ung som gammel foran Orange Scene på Roskilde Festivalen.

Canadieren er onsdag blevet offentliggjort som hovednavn på den danske musikfestival sammen med 178 andre artister. Og skal man tage de danske avisers musikredaktører for pålydende, er Young ikke i samme liga som tidligere års topnavne som Bruce Springsteen, Stevie Wonder, The Rolling Stones og Paul McCartney.

- Hvis Neil Young er en gammel fællessang, så er det navne som Drake, Rihanna, Kanye West, Justin Bieber og Adele, der synger for på nutidens fællessang. Uden navne i den klasse misser Roskilde beatet i 2016. Det er på mange måder fortællingen om hele årets program. Det store sug af forventning udebliver, skriver Politikens musikredaktør, Simon Lund på avisens hjemmeside.

Samme kritiske toner lyder der fra Berlingskes anmelder og musikredaktør, Michael Charles Gaunt. Han mener, at man med Neil Young ikke kan høre tidens musikalske tendenser på samme måde, som man kunne med tidligere hovednavne.

- Macca havde Beatles-kataloget, Stones var et historisk scoop, mens både Wonder og Springsteens aftryk tydeligt kan høres i tidens musikalske tendenser, skriver Gaunt, som mener, at de øvrige navne på toppen af Roskildes plakat er solide uden at være decideret prangende.

Ekstra Bladets musikanmelder Thomas Treo giver den til gengæld som Rasmus Modsat i debatten om Roskilde-programmets manglende kvalitet i forhold til superstjerner på Orange Festival.

Roskilde har været en "ørkenvandring" de senere år, vurderer Thomas Treo, men til sommer er der noget at gå efter, skriver han:

- Neil er måske ikke Young længere, men han kan formentlig levere en bedre koncert end tidligere oldtimers som Bruce Springsteen, The Rolling Stones og Paul McCartney, der til gengæld kunne sælge flere billetter, skriver Thomas Treo.

Roskilde Festival 2016 løber af stablen fra 25. juni til 2. juli. Ud over Neil Young spiller kendte navne som Slayer, New Order og Red Hot Chili Peppers også på årets festival.

/ritzau/FOKUS