Avatar vender tilbage

Nu er der mulighed for at genopfriske sit kendskab til det både svære og krævende sprog na'vi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

James Camerons dundersucces »Avatar« melder sig nemlig i en såkaldt »Special Edition«, der nu ikke er særligt speciel og slet ikke en markant ændring af værket i lighed med f.eks.

Ridley Scotts egen version af »Blade Runner«. Faktisk er den nye udgave bare otte og et halvt minut længere end den oprindelige, og den skal man huske virkelig godt for at kunne udpege de scener, som nu fylder en smule mere - men pyt med det, for denne fantastiske film er under alle omstændigheder et gensyn værd og overvælder påny med sine fantastiske landskaber, forunderlige dyr og forrygende kampscener.

LÆS OGSÅ: Avatar er Danmarks fjerde mest sete film

Handlingen - der er en futuristisk opdatering af temaet i Kevin Costners »Danser med Ulve« - er stadig ganske banal, men til gengæld rummer filmen billeder æstetisk på niveau med de fleste af malerierne på Louvre.

En enkelt besynderlig fejl opdager man dog ved gensynet, nemlig at James Cameron bortset fra i én eneste kort scene helt har glemt at udstyre na'vierne med børn - hvad der virker ret bizart, eftersom det er deres races fremtid, hele historien handler om.

LÆS OGSÅ: Avatar sætter ny verdensrekord