Apple har endelig fået Beatles på krogen

Beatles og Apple har fundet hinanden og har måske en aftale senere i dag.

Snart kan du måske købe den legendariske Abbey Road i remastered udgave i iTunes. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fans af The Beatles kan efter alt at dømme glæde sig over, at musikken fremover vil kunne findes på iTunes.

Den lange række af udødelige klassikere fra The Beatles vil fremover kunne findes på Apples populære program iTunes.

Det mener den amerikanske avis The Wall Street Journal i hvert fald at vide. Avisen citerer "personer, der er bekendt med situationen" for, at der allerede er faldet en aftale på plads. Måske allerede senere i dag præsenteres aftalen.

Det sker på baggrund af samtaler mellem Apple og repræsentanter for Beatles og bandets pladeselskab EMI. Kommer aftalen i hus er det banebrydende.

Selv i nedgangstider for musikbranchen har Beatles været en særdeles solid best-seller. I 2009, 39 år efter gruppen stoppede som band, solgte den det 3. højeste antal plader i USA, ifølge Nielsen Soundscan. I alt solgte Beatles 3,3 millioner plader i USA i 2009.

The Beatles er ikke det eneste band, der har vendt ryggen til iTunes-butikken. Nogle af de mest trofaste modstandere er AC/DC, Bob Seger, Kid Rock, Metallica og Led Zeppelin.

Wall Street Journal skriver, at samtalerne mellem repræsentanter for Beatles og Apple har fundet sted over de seneste uger, men påpeger også, at "der stadig er en chance for, at Apple skifter planer i sidste øjeblik".

Måske bliver spændingen allerede udløst tirsdag eftermiddag. Apple har i hvert fald meldt ud, at der her vil komme "en spændende meddelelse fra iTunes". Hvad denne meddelelse nærmere kommer til at dreje sig om, bliver dog ikke uddybet.

"Tomorrow is just another day. That you'll never forget," står der blot gådefuldt på Apple.com