AOK guider til weekenden: Spis byens sprødeste bagværk serveret med smil – og se en skestork

Søren Schauser guider dig til en weekend med både skestorke ved vandet og lystmord ved højlys dag. »Og hvis Allan ikke har alt for travlt, får man hele herligheden serveret i løbet af bare ét minut – vel at mærke med flere smil og større servicesind end nogen andre steder i den gade.«

Søren Schausser afslører, hvor du kan købe byens sprødeste croissant. Det dog hverken et billede af en croissant eller fra det specifikke sted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Fredag kl. 19.30

Billetterne er muligvis revet væk for længst. Prøv alligevel lykken på Koncerthusets hjemmeside så hurtigt som muligt! Aftenens arrangement i den blå terning på Amager står i dygtige Hans Abrahamsens tegn. Den danske komponist modtager en af musiklivets fineste hædersbevisninger i form af Léonie Sonnings Musikpris og kommer altså i selskab med dirigenten Leonard Bernstein, trompetisten Miles Davis og mange andre kendisser.

Uddelingen i aften fejres med DR SymfoniOrkestret på scenen og masser af vidunderlig musik på programmet – herunder en opførelse af nyklassikeren »Let Me Tell You« med mageløse Barbara Hannigan som solist og en spændende klaverkoncert for venstre hånd alene. Og hvis du aldrig har været til klassisk af den avantgardistiske slags? Gå derind, giv din dannelse en chance og få samtidig ørerne op for en komponist med kærlighed til poesi på lyd eller endda stilhed.

Hans Abrahamsen (uden skæg) under en af sine mange prismodtagelser – her for sangcyklen »Let Me Tell You« i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson.

Lørdag kl 7.30

Jeg begynder så mange morgener som muligt i Croissant'en på Frederiksborggade 3 tæt ved Nørreport Station. Selv når jeg ikke skal på redaktionen i Pilestræde, lægger jeg gerne vejen forbi til optankning på kaffe og blødt brød. Den vanvittigt venlige indehaver hedder Allan og har en fjern fortid som kok på endog meget fine restauranter i København og omegn.

Han ville bare hellere være herre i eget hus og står nu op, før Den Onde selv får øjne, og kreerer salater og sandwich bag sit franskinspirerede vindue med grøn markise. Man kan finde masser af kæder og smarte steder lige i nabolaget. Man finder til gengæld ikke lækrere latter eller sprødere croissanter med ost og skinke. Og hvis Allan ikke har alt for travlt, får man hele herligheden serveret i løbet af bare ét minut – vel at mærke med flere smil og større servicesind end nogen andre steder i den gade.

please: Glem bare det her igen. Jeg vil i virkeligheden helst have byens bedste snackeri for mig selv lidt endnu.

Naturen på Nyord byder på utallige fugle og reguleres kun ved jagt af den skånsomste slags. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benita Marcussen.

Lørdag eftermiddag

Fruen og jeg tilbringer så mange timer som muligt i sommerhuset ved Sjællands sydlige spids. Da vi købte det, havde vi mest blik for stråtaget og havens idyl. Men vi får mere og mere øjnene op for alt det vidunderlige ved egnen som helhed. En herre i min alder har været mange steder på vor feberhede klode efterhånden – men ingen steder som Bøgestrømmen eller Nyord ved solnedgang.

Hvis du overhovedet har tid, så drøn ned til de en af to strande allerede i dag. Jeg er selv optaget af fugle og har set en næsten bizar gæst fra Afrika ved navn skestork dernede. Og lyden af havet, duften af solsvedent græs, synet af øer så langt øjet rækker giver en for mig helt uundværlig fred i sjælsgrunden.

Søndag kl. 9

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence er lidt af et højdepunkt på året – både for mig selv som tidligere violinist og for det danske musikliv som helhed: Ret nøjagtig 100 talenter op til 16 år stiller sig op foran en komité af kendte virtuoser fra hele landet og dyster mod sig selv og i sidste ende om regulære præmier.

Arrangementet er åbent for enhver. Man bevæger sig ganske enkelt ud til Københavns Kommunes Musikskoles lokaler lige bag DGI-byen enten lørdag eller søndag fra kl. 9 og kan så følge slagets gang ganske gratis. Og selv om de unge instrumentalister indlysende nok arbejder på lidt forskellige niveauer, virker mange af talenterne altså helt utrolig ferme på deres respektive instrumenter.

Et par håndfulde af dem kan i øvrigt også opleves ved konkurrencens traditionsrige finalekoncert 12. maj i Tivolis Koncertsal med selve overrækkelsen af præmierne og herlige Michael Bojesen som konferencier. Men altså: Kom til konkurrence lørdag eller søndag kl. 9 og hør måske et kommende verdensnavn!

Jodie Comer, Sandra Oh og Fiona Shaw under en fejring af »Killing Eve« – hvor de i øvrigt aldrig ses sammen på noget tidspunkt! Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas/AFP.

Søndag aften

»Killing Eve« ... Er det noget for dig? Jeg har selv vænnet mig til dens lidt svingende kvalitet og finder efterhånden hele universet ret genialt. Den britiske TV-serie kører på anden sæson og har afsnit fire undervejs i disse timer – hvilket afventes med spænding på min egen hjemmefront. Fortællingen er bygget på Luke Jennings' romanserie med fællestitlen »Codename Villanelle« og følger den iskolde lejemorderske og hendes hendes onde ånd fra MI6.

Selv om jeg faktisk ikke orker vold hverken i virkeligheden eller på film, har seriens helt overdrevne drabsmetoder noget næsten poetisk og under alle omstændigheder urkomisk over sig. Og de tre damer i hovedrollerne – Jodie Comer, Sandra Oh og Fiona Shaw – vil i fællesskab sikre dig en aften med masser af kvindelist, kvindemagt og ifølge fruen kolossalt mange kjoler i tjekket design.