AOK anbefaler: Fantastiske tips til København #60

Ny restaurant, pop-up-middag og madboder. AOK-redaktionen anbefaler tre gode madoplevelser i København og Malmø.

Foto: PR | Camilla L. Stahlschmidt | Rasmus Kramer Schou

Foto: PR.

Spis gourmetmad og støt et godt formål

Stine Hansen, journalist

Tilbage i september havde jeg en af mine bedste restaurantoplevelser nogensinde. Det foregik på Studio, hvor pop-up-konceptet Rodløs havde sit første event. Rodløs består af Damien Aherne og Artur Kazaritski, der til daglig huserer som hhv. sommelier og kok på Geranium. I deres fritid udfordrer de sig selv og deres kunnen ved at lave luxuriøse pop-up middage under konceptet Rodløs.

Første gang de poppede op, var jeg med, og jeg er allerede dedikeret fan. Til det første arrangement bestod menuen af fire forskellige snacks, og herefter fulgte syv retter, der alle slog benene væk under mig. Alle smage gik op i en højere enhed og flere gange lukkede jeg øjnene af ren nydelse. Det allerbedste ved Rodløs er, at de i nu vender tilbage. Denne gang popper de op på Geranium, der for en enkelt dag forvandles til Rodløs. Her er dogmet for dagen, at det er 100 % vegetarisk.

Alt overskuddet fra middagen går til Børnecancerfonden. Det koster 1200 kr. at deltage i middagen, men så får man også 13 serveringer og tilhørende tilpassede drikkevarer, der kan være alt lige fra vin til øl. Jeg har allerede købt billet.

Køb billet her.

Hvad: Rodløs
Hvor: Geranium, Per Henrik Lings Allé 4, København Ø
Hvornår: 29. januar kl. 19

 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt.

 

Nyt madmarked i Malmø

Camilla Lützhæft Stahlschmidt, site og community manager

Malmø har fået en ny torvehal (eller Saluhall, som det så fint hedder på svensk) fyldt med lækre boder, og den er hamrende hyggelig. Den er mindre end de torvehaller, vi har i København, og dermed også mere overskuelig - men bestemt ikke kedelig. Da jeg kiggede forbi for første gang, tog jeg en runde mellem alle boderne for at dufte og se på sagerne, og jeg konkluderede hurtigt, at jeg bliver nødt til at vende tilbage snart, for der var slet ikke nok plads i min mave til både risotto, salat, burger, falafel og kager.

Tag lige og kig forbi Gibraltargatan 6, hvor Saluhallen ligger, næste gang du er i Malmø. Svenskerne kan også noget med mad, det er ikke kun her i København, det sker. De laver bl.a. fantastisk falafel og en genial burger med fritter og trøffelmayo i boden Falafel & Burgers.

Hvad: Malmø Saluhall
Hvor: Gibraltargatan 6, Malmø

 

Foto: Rasmus Kramer Schou.

 

Gourmet-light for 335 kr.

Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Nyåbnede Restaurant Mes er et besøg værd. Du får 5 gourmet-light retter til 335 kr. Det intime lokale, der har plads til 27 gæster, er smagsfuldt indrettet. Store pærer hænger frit ned fra det høje loft, stolene er behagelige, og hele den ene endevæg plantet til med mos fra top til tå i forskellige nuancer af grøn.

Et oldgammelt tysk køleskab i træ er omdannet til vinskab, og en tur på toilettet bryder fuldkommen stilen fra den elegante spisesal, og er fyldt med graffiti fra kunstneren Fy. Her er i det hele taget grobund for en rigtig dejlig aften.

Hvad: Restaurant Mes
Hvor: Jarmers Plads 1, København V