AOK anbefaler: Fantastiske tips til København #59

Er du på januar-kur eller trænger du til gourmet og saftige burgere? AOK-redaktionen giver tips til tre gode steder i København.

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt | PR | Rasmus Kramer Schou

Foto: Rasmus Kramer Schou.

 

Hold styr på kalorierne på ny salatbar

Stine Hansen, journalist

Det er januar og tid til at leve sundt - igen. Sådan ser januar ud hvert eneste år for mit vedkommende. Et sted, der hjælper med at holde rygraden stiv, er den nyåbnede Grabz i Grønnegade. Her kan man mixe sin egen salat og holde hundrede procent styr på, hvor mange kalorier, der ender i bøtten. Alle råvarer er i følgeskab med et lille skilt, der oplyser, hvor mange kalorier der er i varen og andre nyttige sundhedsoplysninger.

Konceptet er enkelt - fyld de sager, du ønsker, i bakken og betal efter vægt. 100 gr. koster 12 kr., og så fylder du ellers bare op efter behov. Der er 55 forskellige slags fyld at vælge imellem. Man kan selvfølgelig også toppe sin salat med croutoner, chiafrø, sesamfrø, græskarkerner og meget andet. Bliver det hele lidt for sundt, så kan man jo altid fylde ekstra nødder, feta eller dressing på toppen.

Hvad: Grabz
Hvor: Grønnegade 32, 1107 København K

 

Foto: PR.

 

Bucket-list til 2017

Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Det er så populært at spå omkring nytår, så her kommer jeg lige med to hurtige bud på 2017.

Mielcke & Hurtigkarl hiver traditionen tro minimum en pris hjem ved »årets ret«, ganske som de ganske overlegent plejer. Og så beviser Michelin-guiden igen i år, at der er nogle kokke, der opererer på så højt et niveau, at de simpelthen transcenderer den franske madguide. Sådan en er Jakob Mielcke - og han er ikke engang uddannet kok.

Til gengæld er hans restaurant en oplevelse for livet, så skulle du få chancen i år, så lad dig forføre i et af de smukkeste lokaler i byen, af en betjening second to none, og ikke mindst den ene magtdemonstration efter den anden på tallerkenen. (Tip: snup en juicemenu og del med din sidemand, der har vinmenu - og oplev Thomas 'Kombucha-Kongen' folde sig helt ud)

Hvad: Restaurant Mielcke & Hurtigkarl
Hvor: Frederiksberg Runddel 1, Frederiksberg

 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt.

 

Burgerfavorit på Papirøen

Camilla Lützhøft Stahlschmidt, site og community manager

Du kan efterhånden ikke gå mange skridt i København uden at støde ind i en burgerbar, og burgere er gået hen og blevet lidt af en videnskab. Men hvis du spørger mig, skal en burger ikke være alt for avanceret. Den skal faktisk bare være saftig, simpel og velsmagende.

På Papirøen kan man få lige netop det. Hos Fat Burger er der ikke så meget pis. Ingen pulled pork, ingen pulled beef eller noget som helst andet pulled for den sags skyld. Menukortet byder kun på en simpel burger med oksekød, og det eneste, du skal vælge, er, om du vil have en eller to bøffer. I bollen er der syltede løg og knasende kål, og det er efter min mening helt perfekt.

Hver gang jeg er på Copenhagen Street Food, siger jeg til mig selv, at jeg skal prøve noget nyt, men det ender næsten altid med en Fat Burger.

Hvad: Fat Burger
Hvor: Copenhagen Street Food