AOK Anbefaler: Fantastiske tips til din by #21

En overset pizzapusher, sukkerchok fra tanken, billigt sommertøj og en lille, grøn fe i glasset.

Foto: Rasmus Kramer Schou / Søren Lorenzen / PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køb dig rig i sommertøj til små penge
Martha Greve Jørgensen // Universitetspraktikant // xmarj@aok.dk

Temperaturen stiger, fuglene kvidrer og knopper skyder op overalt. Foråret er skudt i gang, og det er loppe-sæsonen også (Praise the Lord – altså ikke Bendtner).

Mit absolut yndlings loppemarked – Rita Blå’s lopper – afholder deres første loppemarked søndag d. 15. marts, og her vil som altid være et bredt udvalg af nips, dåser og lamper. Men vigtigst af alt, så bugner loppemarkedet af tøj. Så du vil nemt kunne finde de must-have hotpants, du har ligget søvnløs over den sidste måned.

Loppemarkedet koster ingenting at deltage i, og hot-pantsene koster sikkert heller ikke mere end flad 20’er. Så hvorfor ikke sætte det kryds i kalenderen og gøre en ende på de søvnløse nætter?

Hvad: Rita Blå’s lopper
Hvor: KPH-Volume, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Søndag d. 15. marts, kl. 12.00-17.00
Hvor meget: Gratis, medmindre man selv vil sælge ud.


Overset pizza-pusher
Rasmus Kramer Schou // Restaurantredaktør // raks@aok.dk

Hvem kan ikke spise en god pizza? Lige præcis.

Sidste uge gik jeg ned i kælderen på Vesterbrogade 200 og gik direkte ind i en lidt hemmelig hule af passioneret pizza-nørderi. Hernede kæler Ruggero Cilli for håndværket på hans pizzaria, Made in Italy.

Her er ægte bøffelmælksmozzarella, bunde der har langtidshævet i 72 timer, fine priser og et stenkast til Søndermarken, så man kan nyde pizzaen i solen.

Hvad: Made in Italy
Hvor: Vesterbrogade 200
Hvor meget: Pizza fra 58 kr.


Ramt af den grønne fe
Kaspar Mørk // Content Manager // kamr@aok.dk

Absinth. Bare navnet klinger bare af en mystik, der får nogle mennesker til at ryste i bukserne af frygt for blindhed og ukontrollable branderter, mens ægte bohemer derimod får grønne julelys i øjenene.

Den sagnomspundne franske spiritus er faktisk ganske ligetil og smager fantastisk af lakrids og urter. I sidste uge fik absinthen så sit sit helt eget hjem i Latinerkvarteret i hjertet af København. Baren hedder "La fée Verte" og emmer af parisisk charme fra svundne tider.

Polstrede belle epoque-møbler, tunge gardiner, vidende betjening og et næsten sygeligt grønt og dragende skær i indretningen gør den nye drikkehule til et must-visit for alle byens absinth-afficionadoer. Er du ikke det endnu? Well, det bliver du. Santé!

Hvad: La fée Verte
Hvor: Teglgårdsstræde 5, Indre By
Hvor meget: Fra 55 kr. for et glas Absinth


Sukkerchok á la USA
Af Sarah Lyster Nielsen // Studentermedhjælper // sani@aok.dk

Sidste år åbnede Københavns første donutbutik, som simpelthen bare hedder The Donut Shop. Den første åbnede i Århusgade på Østerbro, og siden da har de åbnet tre mere i Indre By og på Nørrebro.

Jeg har selv testet et par af de runde kager (man er vel en sukkergris), og de er altså helt i top.

Selv om den ene filial faktisk ligger i en nedlagt tankstation, er der ikke skyggen af tørre og triste tankstationsdonuts over The Donut Shops hjemmelavede dejringe, der smager lige så amerikansk og fedtet, som de skal. Og der er nok at vælge imellem.

Når du kigger i montren, er der et væld af farver, og endnu flere smagsvarianter. Vælg imellem Bounty, Tony Montana, Raspberry Honey, en klassisk glazed - eller en af de 17 andre slags. Personligt foretrækker jeg Homer, som ligner den, man kender fra The Simpsons - lyserød jordbærglasur og drysset med tivolikrymmel.

Hvad: The Donut Shop
Hvor: Findes på Østerbro, Nørrebro og Indre By - se adresser her.
Hvor meget: En hjemmelavet donut koster 15 kr, en deluxdonut med cremefyld koster 20 kr.