Antiracister klager over »Afrika-land« i Djurs Sommerland

Et Afrika-land med forlystelser som Kannibal-Gryden og Hottentot-Karrusellen har i over 20 år fornøjet børn i den danske forlystelsespark Djurs Sommerland, men nu vil en gruppe, Everyday Racism Project DK, have sat en stopper for morskaben.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For det er slet ikke sjovt, men derimod racistisk, mener gruppen, der har startet en underskriftsindsamling mod “den racistiske tema-by”.

»Vi vil stærkt opfordre jer til at genoverveje jeres tema-by "Afrikaland", da den indebærer ekstremt daterede og racistiske karikaturer af afrikanske stammefolk og stereotyper.«

»Jeres “kannibalgryde"-forlystelse tilføjer til et oversimplificeret billede af, at afrikanere er uciviliserede og primitive.«

»Endnu mere problematisk er jeres "Hottentot-karrusel", som bruger et fremmedgørende skældsord om et ægte stammefolk, Khoikoi-folket, og fremstiller dem med en racistisk karikatur,« lyder det blandt andet i underskriftindsamlingen, som 779 foreløbigt har sat deres signatur på.

Indsamlingen har affødt massiv debat, ikke mindst på Djurs Sommerlands Facebook-side, hvor man har været nødt til at slette en hel del indlæg, fordi “opslagene har medført et stort antal kommentarer med et sprogbrug, vi ikke tolererer her på siden”.

Hej alle, Som opfølgning på dialogen, der har været her på siden de seneste dage, vil vi igen understrege, at Djurs...

Posted by Djurs Sommerland on Tuesday, June 23, 2015

Debatten har også ført til en modreaktion i form af en anden underskriftindsamling, hvor man kæmper for at bevare Djurs Sommerland, som det er.

»Vi er mange, der elsker at besøge parken. Og vi ønsker IKKE, at I laver noget om. Det skal fortsat være, som det er nu. Et skønt sted at komme for både store og små,« lyder det i indsamlingen, som har fået markant mere støtte end den oprindelige.

Her har hele 4.665 nemlig valgt at bakke op om budskabet, hvor kannibal-gryder og hottentot-karruseller altså er mere end velkomne.

Hos Djurs Sommerland er man overrasket over postyret, især set i lyset af, at forlystelserne har eksisteret siden 1993, uden at det har ført til klager - før nu.

»Vi har jo absolut ikke til hensigt at støde nogen, og vi beklager selvfølgelig. Det er helt ubevidst, at det lige pludseligt er blevet tilfældet. Det er ikke noget, vi har oplevet før. Men vi tager det til efterretning, og så kigger vi på det. Vi er her for at begejstre vores gæster og ikke for at støde nogen,« siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen til Metroxpress.