Annisette: Jeg føler mig som en 17-årig

»Thomas døde ved det klaver, der nu står i vores hus i Sydhavnen. Og jeg kan høre ham, hver gang jeg sætter mig ned for at spille,« siger Annisette Koppel, der er ovenpå igen og i gang med nye projekter efter tabet af sjælevennen.

Selvom Thomas Koppel døde for seks år siden, føler Annisette stadig hans nærvær. - Det er hyggeligt siger hun. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Annisettes mand og sjæleven Thomas Koppel døde for syv år siden, gik sangerindens verden i sort. Men nu er farverne vendt tilbage. Musikken spiller. Og Annisette hører tilmed Thomas fløjte.

- Det var ikke så lang tid efter, Thomas døde. Jeg gik rundt i vores hus. Og bagved mig hørte jeg pludselig én af de små, søde melodier, han altid gik rundt og fløjtede. Jeg vendte mig om. Men der var selvfølgelig ikke nogen. Men det var alligevel hyggeligt, siger Annisette, der stadig føler ægtemanden og musikkollegaens nærvær.

- Thomas døde ved det klaver, der nu står i vores hus i Sydhavnen. Og jeg kan høre ham, hver gang jeg sætter mig ned for at spille. Og når jeg har et spørgsmål til ham, ved jeg præcis, hvad han ville svare - så jeg svarer for ham.

Savn i solen

Og det er ikke kun derhjemme i Sydhavnen, at Annisette savner den store mand og musiker, som hun troede, at hun skulle blive gammel sammen med. Ligesom så mange andre danskere har Annisette nydt hedebølgen, og i sandet ved stranden dukkede savnet af Thomas også op.

- Jeg savnede at se ham stå der med sin tykke mave og store badeshorts. Og jeg forestillede mig, at han kastede sig baglæns ud i bølgerne. Og bagefter kastede han sig i sandet ved siden af mig og rullede sig rundt, siger Annisette og griner stille ved mindet.

Men bare fordi Thomas ikke længere er fysisk til stede, spiller musikken videre. Og Annisettes gode form overrasker sågar hende selv.

Føler sig som en 17-årig

- Jeg bliver ved med at fortælle de andre i bandet, at min stemme ikke kan holde evigt. Og vi har i lang tid forberedt os på at indrette de gamle sange efter min ældre stemme. Men i stedet for at blive ældet, er stemmen kun blevet bedre. Og jeg selv føler mig som om, jeg er 17 år gammel. Jeg aner ikke hvorfor og hvordan. Men det er fantastisk, siger Annisette, der sammen med Savage Rose giver yderligere to danske sommerkoncerter - bl.a. på Smukfest i Skanderborg. Sidenhen tager hun det lidt stille og roligt frem til efteråret.

Men selvom koncerterne er færre, sidder Annisette bestemt ikke stille. I lidt over et år har hun arbejdet på en selvbiografi. Men trods mange sene nætter med skrivekrampe er Annisette kun nået til sin egen syv-årsalder.

- Jeg har en vidunderlig og utrolig hukommelse. Og når en eller anden nævner et år, en dag eller en begivenhed, så vender det hele tilbage. Duften, følelserne og billederne.

- Og selv om jeg aldrig skulle blive færdig med bogen, så har det været en fantastisk lejlighed til at skrive, grine og græde, mens jeg ser tilbage på mit dejlige liv, siger Annisette, der beskriver sin opgave her i livet som »at synge for folk med drømme og knuste hjerter«.

- Og det er jo ikke ligefrem den værste opgave, man kan få, siger Annisette.

For godt 15 år siden fik sangerinden konstateret kræft, og også i den sammenhæng arbejdede hun og Thomas sammen. De flyttede til solbeskinnede Los Angeles, hvor stressniveauet var lavt. Thomas sørgede for, at Annisette overholdt en sund diæt. Sygdommen blev sat skakmat. Og i dag fortsætter de gode nyheder.

- Jeg er helt rask. Der er ingen kræft. Og jeg har det fantastisk, siger Annisette, der ikke fatter, at hun snart runder de 65.

FACEBOOK | Få flere interviews og mere kulturnyt på facebook.com/berlingskekultur