Anne Sophia Hermansen: Det skal du læse i sommerferien

Pressechef og blogger Anne Sophia Hermansen anbefaler fem bøger, du bør bruge din sommerferie på at læse.

Pressefoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske præsenterer i løbet af sommeren anbefalinger af bøger og film fra en række forfattere, filminstruktører og politikere. I dag er det journalist og blogger Anne Sophia Hermansens tur. Hun er ansat som pressechef i Alm. Brand og har en del lignende stillinger bag sig. Hun har medvirket som smagsdommer i  DR2-programmet af samme navn og er fast gæst i Søndagsfrokosten på P1.

Hun "blogger om puddelmænd og kvindelige dræbersnegle, singlekultur, designerbørn og generationen, der hellere vil have et samtalekøkken end tage et samfundsengagement" på Berlingskes blog: Karrierekvindens bekendelser.

1: Den bedste danske:

Pressefoto Fold sammen
Læs mere

 

Afrika-trilogien – Revolution, Liberty og Eksil af Jakob Ejersbo

Drop bog-hulemalerierne af Johannes V. Jensen og Karen Blixen. Rejs til nattens ende med Ejersbo og få en oplevelse af, hvad dansk litteratur kan, når den ikke piller sig selv i navlen. Trilogien er en gennemført civilisationskritik, indbundet i trøstesløst gråt, men samtidig en elegant og varmt fortalt beretning om det at blive voksen, på godt og (mest) ondt. Et stort, sort og svedigt værk.

 

2: Hvis du vil tygge lidt længere:

Pressefoto Fold sammen
Læs mere

Fiktioner af Jorge Luis Borges

Du kan vende tilbage til den resten af livet, fordi den synes uudtømmelig. Engang havde jeg den med mig, da jeg gik Camino de Santiago, og jeg læste i den hver aften i 30 dage, også selv om den er en relativ kort novellesamling. Stemningen er sær, fantastisk og lidt macho-kynisk. Filosofiske tankeeksperimenter afløses af krimiagtige fortællinger, og novellerne vandrer rundt i det virkelige mysterium, som er tilværelsen, og som vi nok kun forstår en brøkdel af.

 

3: Den mest oversete:

Pressefoto Fold sammen
Læs mere

Mesteren og Margarita af Mikhail Bulgakov

Der er sikkert mange danske forfattere, der mener, at netop deres storslåede værk er overset, men Bulgakovs Mesteren og Margarita fortjener større udbredelse. Bulgakov døde i 1940, men først i 1966 udkom romanen, endda beskåret, fordi den var så krænkende for det sovjetiske voldsstyre. Og i 2008 fik vi den på dansk i sin fulde længde. Den er en mørkt lysende Stalin-satire, men også en smuk kærlighedsfortælling, der ender lykkeligt – ved Satans hjælp. Herligt bizart og dejligt politisk ukorrekt, I love it!

 

4: Den hurtige til stranden:

Pressefoto Fold sammen
Læs mere

 

Den som blinker er bange for døden af Knud Romer

 

Hvis du synes, det er ulideligt at ligge på stranden, skal du have en bog, der kan holde dig på håndklædet. Det kan Romer. Bogen er et lille mesterværk formet som en håndgranat, og den granat har retning mod alle dårlige barndommes moder: Nykøbing Falster. En rå, poetisk, klog og melankolsk læseoplevelse om det at have en tysk mor i efterkrigstidens Danmark. Og så ufatteligt velskrevet, at jeg fik skrivekrampe flere måneder efter.

 

5: Den har jeg læst igen og igen:

Pressefoto Fold sammen
Læs mere

 

Enten-eller af Søren Kierkegaard

 

Kierkegaards skriverier er hardcore filosofi forklædt som litteratur. Godt set af Kierkegaard – sådan får man folk til at tænke lidt over eksistensen. Jeg læste den første gang i gymnasiet, hvor den kom ind i klasseværelset som en åbenbaring, ubefamlet af freudiansk tekstanalyse og ren viagra for en ung teenagehjerne. Den er både en dæmonisk dannelsesroman, en scoreguide, eksistentialistisk grundtekst og samling gode råd til, hvordan man lever livet uden at dø af kedsomhed. Mest af alt handler den nok om, hvordan man bliver sig selv, og det kan godt være lidt af et livsprojekt.

 

INFOshop: Det er cool at læse bøger