Anmeldere jubler: Den nye James Bond-sang er anderledes og underspillet

Den nye generations superstjerne 18-årige Billie Eilish har udgivet det nummer, som følger med årets James Bond-film, »No Time to Die«. Titelsangen er anderledes, men »vildt god«, lyder dommen fra musikjournalist Nanna Balslev.

Året er startet godt for den kun 18-årige amerikanske sangerinde Billie Eilish. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Gaillard/Ritzau Scanpix

Året er startet godt for den kun 18-årige amerikanske sangerinde Billie Eilish.

Først sikrede hun sig seks Grammy Awards, der er musikkens svar på en Oscar. Dernæst optrådte hun ved selve Oscar-showet med Beatles-hittet »Yesterday«. Og natten til fredag kunne hun så sætte hak ved endnu en stor bedrift, da hun som den yngste i historien udgav en titelmelodi til en James Bond-film.

»No Time to Die«, der straks strøg ind som nummer et på iTunes-hitlisten i USA, har Billie Eilish skrevet sammen med sin bror Finneas O'Connell, der også har haft fingre med i spillet på det meste af søsterens andet musik. Som producer er den prisvindende filmmusikkomponist Hans Zimmer tilknyttet.

Alternativ James Bond-sang

The Guardians anmelder har givet sangen fire ud af fem mulige stjerner og kalder det en »selvsikker, tiltagende tilføjelse til Bond-universet«.

Musikjournalist Nanna Balslev er enig i dommen. Hun er meget begejstret for »No Time to Die«, selv om det ifølge hende er et atypisk og anderledes James Bond-titelnummer.

»Sangen er virkelig god. Det er ikke klassisk James Bond. Den er ikke særlig storladent, men meget underspillet. Den er meget Billie Eilish-agtig, da hun også selv er meget underspillet. Hvis du sammenligner med Sam Smith eller Adeles James Bond-sange, var det med meget store vokaler. Store armbevægelser. Den her sang er mere neddæmpet. Katastrofen lurer i kulissen,« siger Nanna Balslev.

»Hun lyder som sig selv. Det havde være mærkeligt, hvis hun havde forsøgt at lyde som andre. Når man høre den, er der stadig referencer til tidligere James Bond-sange. Den minder om Shirley Basseys »Goldfinger«-sang,« mener hun.

Vis dette opslag på Instagram

“No Time To Die” OUT NOWWWWWW

Et opslag delt af BILLIE EILISH (@billieeilish) den

Nanna Balslev forklarer, hvordan en James Bond-sang ikke kun skal passe til filmen, men også ind i selve »James Bond-universet«. Derfor er det langt fra alle, der får det prestigefulde job.

»Det er ikke alle, der får lov til det. Man skriver sig ind i historien. Nogen kan nok sige, at den er for meget Billie Eilish og for lidt James Bond, og de ville måske hellere ønsket at Lana del Rey, var blevet valgt. Hun havde også været det oplagte valg, som mange havde forventet,« siger musikjournalisten.

»Billie Eilish er det modige valg. Hele den unge generation – generation Z – de har ikke det samme forhold til James Bond som ældre generationer. Men de kender til gengæld Billie Eilish. Det er noget andet noget. Og hvis James Bond-universet vil blive ved at være interessant, bliver det også nødt til at rykke sig. Det kan ikke bare blive ved med at være det samme, som man så i 50erne,« siger Nanna Balslev.

Kometkarriere

Billie Eilish har med »No Time to Die« skrevet sig ind i historien i en lang række af James Bond-sangere, der blandt andre tæller Adele (»Skyfall«), Paul McCartney and Wings (»Live and Let Die«), Madonna (»Die Another Day«), Sam Smith (»Writings on the Wall)«) og Tina Turner (»GoldenEye«).

Den 18-årige sanger slog for alvor igennem med sangen »Bad Guy« på debutalbummet »When We All Fall Asleep, Where Do We Go?«, der udkom sidste år, og som hun modtog multi-platin for.

Billie Eilish optræder med sangen for første gang til Brit Awards i London 18. Februar. Om valget af hende til James Bond titel-sangen har hun tidligere nævnt, at det er en stor drøm, der nu er gået i opfyldelse.

Sangerinden var for et par uger siden med i James Cordens »Carpool Karaoke«, hvor hun og skuespilleren sammen kan ses fremfører flere af hendes sange.

Senere på året udkommer Apple TV med en dokumentar om sangerinden. Den har været hele fire år undervejs.

Filmen »No Time to Die« har premiere 2. april i danske biografer. Filmen er instrueret af Cary Fukunaga og bliver Daniel Craigs sidste optræden i rollen som James Bond.