Anmeldelse: Truman – Venner for livet er en bittersød film

Skuespillertopmøde i bittersød spansk-argentinsk film om død og venskab holder interessen fanget, mens den store hund er dødvægt.

Javier Cámara og Ricardo Darín i bittersød film om venskab og livets endeligt. Fold sammen
Læs mere

Spanske Tomas, der bor i Canada, har trukket den længe med at besøge sin bedste ven argentinske Julián, der bor i Madrid. Først nu da han har hørt, at Julián er holdt op med at kæmpe imod sin kræftsygdom, gør han det. Det bliver fire dage med uventede oplevelser i den spanske hovedstad. Julián er ved at afvikle sit liv og blandt andet er det et spørgsmål, hvem der skal overtage den aldrende Skt. Bernhardshund Truman. Den spansk-argentinske film markedsføres som tragikomisk, men bittersød er et mere rammende udtryk. Julián har tilsyneladende forliget sig med sin skæbne, men det har menneskene omkring ham ikke.

Julián spilles af Ricardo Darín, som vi har set tabe besindelsen i den forrykte argentinske episodefilm ”Wild Tales” og Tomas spilles af spanske Javier Cámara, der i sin tid havde en fin hovedrolle i Pedro Almodóvars ”Tal til hende”. De to underspiller nuancerne i den selvoptagede skuespiller i pengenød og betragteren der kommer sent igen i et varmt livsvenskab. Med den store hund på plakaten forventer man sig noget andet, og Juliáns hengivenhed for hunden postuleres mere end den vises, men bortset fra den påklistrede hund får vi et par bevægende højdepunkter i en adstadigt fortalt film. Ikke mindst på en improviseret tur med de to modne mænd til Amsterdam for at besøge Juliáns voksne søn.

Hvad: Truman – Venner for livet.
Hvem: Instruktør: Cesc Gay.
Medvirkende: Ricardo Darín, Javier Cámara.