Anmeldelse: »St. Vincent« er sød, sympatisk og befriende usentimental

PR-foto Fold sammen
Læs mere

I Theodore Melfis »St. Vincent« får Bill Murray endelig igen en rolle, hvor han virkelig kan folde sin særlige blanding af tragik og komik ud. Murray er den gnavne gamle mand Vincent, der ikke har lyst til at lære de nye naboer et kende. Men da drengen Oliver har brug for at sted at være efter skole, åbner Vincent alligevel modvilligt sin dør, og et umage venskab opstår.

»St. Vincent« er sød, sympatisk og befriende usentimental, men også en historie, der i sin grundsubstans er set mange gange før. At den alligevel er noget særligt, skyldes Bill Murray, der er i sit es som Vincent, der gemmer sig bag sin gnavne og fordrukne facade. Han er uforsoren og hård – sårbar og bristet. Rå og rørende og meget meget morsom på den underfundige facon, hvor grinet sætter sig som en eftertanke. Det er meget muligt at, Bill Murray ikke ligefrem er en helgen – men han er helt og aldeles guddommelig, når han får den rigtige rolle. Naomi Watts er i øvrigt også hylesjov i en birolle som gravid russisk prostitueret!

Hvad: »St. Vincent«. Hvem: Instruktør Theodore Melfi. Medvirkende: Bill Murray, Naomi Watts. Hvor: Premiere over hele landet.