Anmeldelse: Crazy Christmas Cabaret 2014: One-Eyed Willy

Årets Crazy Christmas Cabaret foregår blandt pirater i palmernes skygge. Den er for lang, men publikum elsker den.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der mangler hverken højt belagt blå øjenskygge, flæsekjoler, knive i strømpebånd eller talende papegøjer i Vivienne McKees løsslupne udgave af et piratdrama, »One-eyed Willy«, med den meget London Toast Theatreske undertitel »The Quest for the Big Chest«. Det er kulørt og skørt hele vejen igennem.

Nu er One-eyed Willy (David Bateson) så faktisk slet ikke énøjet, det er bare et tilnavn, han fik, fordi han engang gik ind i en mast med kikkerten for det ene øje. Og hvis det minder nogen om en vis historisk general, så bare rolig, han dukker også op.

For det er jo næsten den væsentligste del af London Toast Theatres Crazy Christmas Cabaret, denne collage af referencer til film, historiske personer, celebrities og både dansk og engelsk politik klistret sammen af hits fra de seneste 30 år. Og så selvfølgelig de bevidst halvdårlige, men supersjofle jokes, som altid leveres med et blink ud til publikum. Jo, jo, vi er med, bare rolig!

Publikums elskede Vivienne McKee
Men det vil vi også gerne være. For det er netop Vivienne McKees helt åbne og altfavnende tilgang til tilskuerne, som publikum elsker hende allermest for.

Læs anmeldelsen fra sidste år: Anmeldelse: »Crazy Christmas Cabaret 2013: Smartacus«

Hun slår ud med armene mod salen, da hun kommer ind, og bifaldet får nærmest hendes lyse lokker til af blafre bagud. Og gensynsglæden hos de faste fans bliver ikke mindre af, at fruen var fraværende på scenen sidste år.

Hun er godt bakket op af en velsyngende, sexet Rikke Hvidebjerg som den rige arving Mette Mask McKinney Møller, Bennet Thorpe som bl.a. forfatteren Robert Louis Stevenson, af Tina Robinson og Claus de Lichtenberg.

Der er lige så mange traditioner forbundet med en Crazy Christmas Cabaret som med julen selv.
Publikum der skal på scenen, volapyksætninger der skal råbes på bestemte stikord og forestillingernes komiske centrum Andrew Jeffers’ vanvidsridt ud i strutskørter og omklædninger foruden et gensyn med McKees faste figur, videnskabsmanden Bent van Helsingør from Elsinore.

Det er der alt sammen, og havde det ikke været det, var forestillingen lige blevet det sjovere og skarpere, fordi den havde været 20 minutter kortere og mere præcis.
Men sådan ser det trofaste publikum sikkert ikke på det.

Hvad: Crazy Christmas Cabaret 2014: »One-Eyed Willy«. London Toast Theatre.
Hvem: Tekst og iscenesættelse: Vivienne McKee. Scenografi: Kirsten Brink. Koreografi: Peter Friis. Kapelmester: Stuart Goodstein.
Hvor: Glassalen, Tivoli.
Hvornår: Til 3. januar. Musikhuset Aarhus 8.-10. januar.
Hvordan: Køb billet på Billetlugen