Anklaget Cosby kæmper mod telefonopkald

Bill Cosby kæmper sammen med sine advokater for at få afvist, at et telefonopkald må bruges i retssagen mod ham.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

. Anklagerne er haglet ned over skuespilleren Bill Cosby, efter flere kvinder er stået frem og har anklaget den populære skuespiller for seksuelle overgreb og for at have bedøvet dem.

Og nu kæmper stjernen sammen med sine advokater indædt for, at et telefonopkald mellem ham og moren til Andrea Constand, som har anklaget skuespilleren for overgreb, vil blive holdt ude af den forestående retssag.

Det skriver The Huffington Post, som beretter, at man i telefonopkaldet angiveligt kan høre Bill Cosby tilbyde moren penge, så hendes datter kan komme i terapi.

Mediet skriver desuden, at der i politiets rapporter står, at den erfarne skuespiller også skulle have tilbudt at betale for Andrea Constands uddannelses- og flytteomkostninger i forbindelse med en flytning til Florida.

En advokat for den 79-årige skuespiller indgav onsdag en anmodning om, at telefonopkaldet fra 2005 ikke må bruges i retssagen, fordi loven i Pennsylvania kræver, at begge parter i en samtale skal give samtykke til, at et opkald må optages.

- Fru. Constand informerede ikke Hr. Cosby om, at hun hemmeligt optog deres telefonsamtale, hvilket gør det klart, at han ikke autoriserede opsnapningen af kommunikationen, skriver en af skuespillerens advokater i anmodningen.

Men moren til Andrea Constand, Gianna Constand, optog telefonopkaldet fra sit hjem nær Toronto, Canada, og handlede derfor inden for gældende canadiske love, erkendte stjernens advokater samtidig i anmodningen.

Andrea Constand anklagede i 2004 den berømte skuespiller for at have bedøvet og misbrugt hende i skuespillerens hjem i Pennsylvania i starten af 2004.

Bill Cosby har erklæret sig uskyldig og siger, at det intime samvær mellem ham og Andrea Constand skete med begge parters accept. Skuespilleren har ligeledes erklæret sig uskyldig i anklagerne fra mere end 50 kvinder, som anklager skuespilleren for at have forgrebet sig på dem.

Se anmodningen fra stjernens advokater på The Huffington Posts hjemmeside her: http://www.huffingtonpost.com/entry/bill-cosby-phone-call-evidence_us_57...

/ritzau/FOKUS