Andreas Bo: Jeg turde ikke satse på min drøm

Det var ikke nemt for Andreas Bo at gå efter sit brændende ønske om at optræde.

Andreas Bo - 2017022101545825_
Mærkedage. Arkivfoto: Skuespiller og komiker Andreas Bo Pedersen fylder 50 år d. 25. februar. Arkivfoto: Andreas Bo, skuespiller og komiker - fotograferet i Glassalen i Tivoli i forbindelse med forestillingen Dirch.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Han kan parodiere alle fra Ole Henriksen til Thomas Blachman og Kim Larsen, men lige så let, som det lader til, at det er for Andreas Bo at efterligne andre, lige så lang tid tog det ham, før han fandt modet til for alvor at tro på sig selv.

Til trods for, at han er opdraget med, at talent forpligter, skulle han således helt op i 30erne før, han turde folde sit eget ud.

Et talent, der ikke bare har gjort ham til en af Danmarks mest populære komikere, men som også har lagt grundlaget for, at Andreas Bo - i øvrigt på sin 50-års fødselsdag - for tredje gang kan tage hul på en turné med et soloshow.

- Jeg havde i mange år kredset om det der med at lave underholdning, men aldrig gjort noget alvorligt ved det. Det skete først, da jeg var omkring de 30 år, fortæller Andreas Bo.

På det tidspunkt i livet læste han medicin og var opsat på at få en "ordentlig uddannelse" - nøjagtig som hans forældre havde ønsket.

- Jeg tror, det havde noget at gøre med min opdragelse. Det der med at være skuespiller, hvad fanden var det? Min selvtillid er heller ikke specielt udtalt, så det var svært for mig at tænke, at der også var en plads til mig på scenen.

- Jeg skulle i hvert fald ikke ind på Teaterskolen og have at vide af et panel, at jeg ikke duede, forklarer komikeren.

Først som 34-årig fik han sit første betalte skuespiljob. Men set i bakspejlet mener komikeren, at der også er fordele ved, at han først fik opfyldt sine karriere-drømme så sent i livet.

- Jeg tror, det betyder, at jeg har mere af mig selv med i bagagen. Det må være sværere, hvis man er 18 år og bliver hevet direkte ind på Teaterskolen og får at vide, at man er et lysende talent og skal leve op til det. Når man er yngre lytter man meget mere til, hvad andre mennesker mener.

- Men jeg blev jo ikke løftet op på en eller anden piedestal og fik at vide, at jeg ville få en fantastisk karriere, og at telefonen ville kime resten af livet, så det har jeg heller aldrig troet, forklarer han.

Undervejs i karrieren har han både spillet teater og været med i adskillige tv-shows, ligesom han også flere gange har gjort sig på de danske revyscener.

- Det gået slag i slag, nu er jeg jo i den privilegerede position, at jeg stort set selv kan bestemme, hvad jeg gerne vil lave, siger Andreas Bo.

Soloshowet "Fifti-Fifti" har premiere den 25. februar.

/ritzau/FOKUS