Anden: Timm og Gordon frøs mig ude

Anders Matthesen måtte ikke komme til for de store komikere, da han var ny på scenen, fortæller han i interview.

Anders "Anden" Matthesen, dansk stand-up-komiker, skuespiller, sanger/rapper, manuskriptforfatter og instruktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Les Kaner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er næsten som H.C. Andersens måske allermest kendte eventyr 'Den grimme ælling'.

I dag er Anders Matthesen den største og smukkeste svane i den danske komikerverden. Ham eller Casper Christensen - efter smag og behag. Sådan har det været i mange år.

Ligesom den grimme ælling måtte Anden gå så gruelig meget igennem undervejs. Det fortæller han om i det nyeste nummer af ungdomsmagasinet Street Boys, og lægger dermed ved til bålet i den såkaldte komikerkrig.

- Der kan være en del hierarki og sladder. At man ikke altid er så søde ved begynderne, siger Anders Matthesen til Street Boys ifølge bt.dk.

- Det gjaldt også mig selv i starten. Jeg blev frosset lidt ud af de komikere, der var store dengang. Timm og Gordon eksempelvis. De ville ikke optræde, hvis jeg var på, og det fik den betydning, at det tog et par år længere for mig at komme frem i forhold til nogle af de andre komikere, der startede på samme tidspunkt. Jeg så f.eks. Frank Hvam og Mick Øgendahl ræse forbi mig og få jobs og kontrakt med FBI (bookingbureau for komikere, red.), mens jeg selv ikke havde en skid at lave og gik og samlede smøger op fra gaden, fordi der ikke var nogen, der ville arbejde med mig, siger Matthesen og tilføjer, at komikerbranchen er den mest sladderagtige hønsegård, han kender.

Gordon Kennedy var den ene halvdel af midt 90ernes gigant-duo, som fyldte salene i Danmark. Han har endog meget svært ved at genkende Anders Matthesens historie.

- Jeg bliver både bekymret og ked af det, når jeg hører det her, siger Gordon Kennedy til bt.dk.

Han understreger, at hverken han eller Vladimir på noget som helst tidspunkt har haft hverken magt eller agt til at lukke nogen ude.

- Vi havde nogle gange opvarmning, når vi optrådte. Men det var jo bookerne, ofte lokale bookere, der bestemte, hvem der skulle være på. Det har Timm og jeg aldrig blandet os i, siger Kennedy.

Den årige 43-skuespiller og komiker, som på det seneste har haft succes som revymand og skuespiller, tilføjer at han tværtimod beundrer Anders Matthesen.

- Jeg har i årevis ment, at Anders er den største danske komiker. Det har jeg sagt til ham. Jeg har i øvrigt også fortalt ham, at nogle af de ting, jeg laver, er direkte inspireret af hans måde at gøre tingene på. Jeg er kæmpe fan af Matthesen, og jeg er sgu ærlig talt lidt rystet lige nu, siger Kennedy.

Kaster man et blik tilbage i dansk comedy, kan det være svært at genkende Matthesens udlægning. Som en kilde med stor indsigt i den danske komikerverden siger til bt.dk:

- Spørger du mig, blev Anders nærmere hjulpet udenom køen, da han var ny, både af andre komikere og bookere. Alene på grund af hans åbenlyst enorme talent. Allerede dengang kunne man se, at han havde noget helt nyt og unikt. Jeg husker ligefrem, at Timm og Gordon anbefalede Anders til et tv-program på TV-Danmark i 1999. Men der er jo ikke så meget andet at sige end, at hvis Anders føler det anderledes, så er det jo sådan det er. Man ikke argumentere mod følelser, siger kilden.

Timm Vladimir meddeler gennem sit management, at han ikke ønsker at udtale sig. Heller ikke komikerbureauet FBI ønsker ikke at kommentere Anders Matthesens udtalelser til StreetBoys.