Amy Schumer skal spille Barbie i ny film

Den amerikanske stand-up komiker står til at spille en lidt anderledes Barbie i ny film fra legetøjs-universet.

Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er umiddelbart ikke den mest oplagte tanke, men ifølge filmmagasinet Deadline, skulle den være god nok: Den amerikanske skuespiller og stand up komiker, Amy Schumer, skal spille hovedrollen i en ny Barbie-film.

Amy Schumer er mest kendt for sin ret grovkornede stand up-shows, der gerne kører på egne sexuelle erfaringer og heller ikke lægger fingrene imellem, når det gælder kønsdebatten. Og selv om hun har det samme gyldne hår som Barbie-dukken, så er der et stykke vej fra Amy Schumers figur til Barbies hvepsetalje og lange ben, som i årtier har afstedkommet anklager mod legetøjsproducenten Mattel for at skabe et uopnåeligt kvinde-ideal.

Men det er så også en del af pointen, forstår man på oplægget til filmen, der skal produceres af Sony, som for et par år siden købte rettighederne fra Mattel. Ifølge Deadline foregår historien i Barbieland, hvor alle de forskellige Barbier bor (dukken er lavet i over 180 forskellige karriere-udggaver), hvor Amy Schumer så spiller en noget skæv og excentrisk Barbie-udgave, der bliver sparket ud, fordi hun ikke lever op til idealerne. Og må en tur ud i den virkelige verden, hvor nedtur bliver vendt til optur, inden hun kan vende tilbage til Barbieland med budskabet om, at ægte skønhed kommer indefra og man skal bare stå ved sig selv og sine kvaliteter.

Den ligger jo lige til højrebenet, men ifølge Deadline har det taget Sony-producerne flere år at nå frem til det rette manuskript, som Schumer angiveligt har sagt ja til, og hvor man nu leder efter en instruktør, der meget gerne skal være en kvinde. Schumer har ellers rigeligt travlt på filmfronten, hvor hun i øjeblikket er i gang med hele tre film - blandt andet en, som hun har skrevet sammen med Jennifer Lawrence, hvor de begge skal have hovedroller.

Film, med udgangspunkt i legetøj har vist sig, at have godt fat i publikum, og er blevet en af Hollywoods satsningsområder, de seneste år. Både på animationsfronten, hvor filmen Lego, har sendt klodserne til filmen med succes, og den danske Gjøl-trold var forlægget for Dreamworks-filmen »Trolls«, og i den såkaldte live-action, hvor drengelegetøj som G.I. Joe og især Transformers er blevet lavet til sellerter. Men nu skulle der altså også komme bud efter pigerne i en ny udgave Barbie-dukken.

Barbie har også en slags rolle i en kommende film, som Reese Witherspoon satser på at lave, om Ruth Handler, der skabte Barbie-dukken sidst i 50'erne. Filmen skal handle om Ruth Handlers vej til at blive en succesrig forretningskvinde, og rettighederne er købt af Witherspoons selskab Pacific Standard, der har til formål at lave film med kvindelige hovedroller med flere facetter. Tidligere har selskabet lavet film som »Wild« og »Gone Girl«.