Amin Jensen stiller op til Melodi Grand Prix

Maria Montell, Sascha Dupont, Amin Jensen, Julie ”Blå Øjne” Rugaard og Juncker. Det er masser af etablerede navne blandt sangere og sangskrivere ved Melodi Grand Prix 2008

Amin Jensen vil nu prøve sig som popmusiker. Foto: Uffe Weng Fold sammen
Læs mere

Vi kender ham som hyggelig komiker og pludrende tv-vært.

Til næste år skal Amin Jensen også forbindes med pop-musik, når han stiller op som sanger ved det danske Melodi Grand Prix. Den 37-årige entertainer deltager med en hyldestsang til sit store musikalske forbillede Pavarotti.

” Den er skrevet med hjertet til en kunstner, jeg beundrede meget,” siger Amin Jensen, der kalder Otto Brandenborgs ”To Lys på et bord” for sin yndlings Grand Prix sang.

Hans eget bidrag til konkurrencen, sangen ”Luciano” er skrevet sammen med Jan Lysdahl, der har været en del af den danske musikverden i 25 år. Blandt andet som trommeslager for Kim Larsen og Sanne Salomonsen,
og som manden bag Jacob Haugaards hit ”Hammerfedt”.

Kendte deltagere
Amin Jensen er ikke den eneste berømthed ved det danske Melodi Grand Prix, der løber af afvikles 2. februar.

Flere af de 16 sange bliver enten fremført eller skrevet af en person, der i forvejen fylder godt i danskernes bevidsthed.

Sangerinden Maria Montell har skrevet nummeret ”Sweet Memories of You”, der bliver sunget af de to unge talenter Josefine og Lars, der begge har medvirket i talentshowet "Sangstjerner" på Kanal 5.

Sangerinden Julie ”Blå øjne” Rugaard, der er kendt for sin version af Sebastians ”Romeo”, fremfører ”Kan ikke forstå,” mens Sascha Dupont har været med til at skrive sangen ” Until We're Satisfied”, der bliver sunget af Kendra Lou.

Ligesom sidste år består årets Grand Prix-fest af tre direkte transmitterede shows i henholdsvis DR-Byen og Horsens. Den første semifinale finder sted 12. januar, anden semifinale kommer en uge senere mens selve finalen falder 2. februar. Ved alle lejligheder er Adam Duvå Hall og Camilla Ottesen værter.

Til forsiden