Amatørpiloten Harrison Ford tæt på at ramme passagerfly

På film kan han alt. I virkeligheden har han været involveret i flere flyulykker.

Harrison Ford ankommer til den europæiske premiere på Star Wars i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL HACKETT

Han kan finde forsvundne skatte. Slå nazi-banditter ihjel. Nedlægge damer på stribe og se godt ud på den let brugt-beskidte måde imens.

Men at flyve er ikke altid hans spidskompetence.

Den 74-årige Hollywood-stjerne og glade amatørpilot, Harrison Ford, var mandag skyld i en meget alvorlig nær-ulykke, da han bragte sit privatfly - et en-motores Husky - til landing på den forkerte bane i John Wayne Airport i Orange County, Californien.

Fejlmanøvren betød, at Harrison Ford nær havde crash-landet sit fly oven i et American Airlines-fly med 116 passagerer, som stod klar til afgang på landingsbanen.

»Var det meningen, at det fly skulle være under mig?« sagde Harrison Ford angiveligt til flyvelederne i kontroltårnet ifølge NBC.

Harrison Ford havde fået de korrekte anvisninger om landingsbane og gentaget dem efter flyvelederne. Alligevel styrede han mod den forkerte landingsbane.

Den slags fejl er en lovovertrædelse ifølge de amerikanske myndigheder, og Ford bliver nu efterforsket af US Federal Aviation Administrations (FAA). Han risikerer at miste sit pilotcertifikat.

Harrison Fords veteranfly fra 1942 fjernes fra en golfbane i Santa Monica, efter at skuespilleren er styrtet ned. Ved ulykken i marts 2015 blev Ford alvorligt såret. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON.

Det er ikke første gang, Harrison Ford er involveret i uheld som amatørpilot.

I 2015 styrtede hans veteranfly ned på en golfbane i Santa Monica efter et motorsvigt, og Ford blev alvorligt kvæstet. I 1999 var han involveret i et helikopterstyrt i Californien og i 2000 landede han et lille fly på maven i en lufthavn i Nebraska.