Albertslund-duo snupper nomineringer foran stjernerne

Phlake topper antal nomineringer til den danske musikpris DMA - foran folk som Alex Vargas, Mø og Christopher.

Phlake - topscorer af nomineringer ved årets DMA-prisfest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Kun et års tid efter gennembruddet med hittet »Pregnant« regner anerkendelsen ned over gruppen Phlake. Hele syv nomineringer er det blevet til ved årets DMA-prisfest, der uddeler priserne til dansk musik ved en større TV2-transmitteret fest i Forum den 12. november.

Albertslund-duoen Phlake, der består af Mads Bo og Jonathan Elkær har i år udgivet albummet »Slush Hours«, og gruppen er ved Danish Music Awards nomineret i kategorier som Årets Udgivelse, Årets Danske Sangskriver, Årets Danske Hit og Årets Nye Danske Navn.

I kategorien Årets Udgivelse konkurrerer Phlake med Alex Vargas  – »Giving Up The Ghost«, LISS – »First«, The Minds of 99 – »Liber«, Kwamie Liv - »Lost In The Girl«. På de næste pladser, hvad angår nomineringer kommer netop Alex Vargas, der er inde i konkurrencen om fem priser og The Minds of 99 med fire, mens stjerner som MØ, Mads Langer og Christopher har fået tre nomineringer hver med sig til prisaftenen.

Bag Danish Music Awards står pladebranchens sammenslutning IFPI, KODA og TV 2, og vinderne er lagt i hænderne på en jury - det såkaldte DMA-akademi, som i øvrigt også har fundet frem til de nominerede.

Samtidig uddeles også Årets Publikumspris, som bestemmes af lyttere og seere, der kan stemme på deres favorit via dma.tv2.dk. De nominerede er her i år MØ, Mads Langer, Stine Bramsen, Gulddreng og Christopher. Som noget nyt styres også Årets Danske Hit af de folkelige stemmer - her skal der så stemmes via de private radiostationer Nova og The Voice.

Sidste år var det rapperne fra Suspekt, der løb med de fleste DMA-priser foran Lukas Graham. Sidstnævnte er jo i år gået internationalt og er kun nomineret i kategorien Årets Livenavn - sammen med »De Underjordiske« og »Nik & Jay«. Derimod er Lukas Graham ikke nomineret i årets internationale hit - hvor han jo ellers har fået æren i MTV Europes prisnominering. I denne kategori har DMA til gengæld nomineret ikke mindre end tre Justin Bieber-numre.

Du kan se alle de nominerede her: tv.tv2.dk/dma.